Facebook

NISU SVI ZA ‘HOD ZA ŽIVOT’! Protuprosvjednici s gradonačelnicom Siska traže besplatan pobačaj!

Autor: Snježana Vučković

Prvi Hod za život u Sisku, okupio je brojne građane, a osobito vjernike, koji smatraju da život počinje začećem, te da bi pobačaje trebalo zabraniti.

Cilj “Hoda za život”, geslo je ove inicijative, jest skretanje pozornosti na poštivanje svakog ljudskog života – od začeća do prirodne smrti te zaštita života, obitelji i obiteljskih vrijednosti, promicanje demografskog napretka i razvitka Republike Hrvatske.

Stigli i protuprosvjednici

Da ne misle svi tako, pokazalo se dolaskom protuprosvjednika među kojima se pojavila i gradonačelnica Siska, SDP-ova Kristina Ikić – Baniček.

Facebook

Osim što smatraju da je žene imaju pravo na pobačaj, kontraprosvjednici misle i da bi on trebao biti besplatan.

“Ideja ovog protuprosvjeda je da se mirno okupimo u isto vrijeme kada i hodači za život u blizini rute kojom Hod za život prolazi – na trgu kod sata. Cilj okupljanja je da civiliziranim putem izrazimo svoje mišljenje i obranimo prava za koja su se generacije žena prije nas borile”, rečeno je na stranici koja je organizirala protuprosvjed, a koja za članove inicijative Hod za život kaže:

“To je udruga koja pod krinkom njegovanja vrijednosti obitelji i vjere želi zabraniti pobačaj te tako oduzeti ženama pravo da samostalno odlučuju o svome tijelu.”




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.