Damir Spehar/PIXSELL

Ništa ovdje nije slučajno! Lošo bez uvijanja: Ovo je prava istina o požaru u Parizu

Autor: Ines Brežnjak

Glavna tema svjetskih medija i dalje je danas stravičan požar koji je jučer zahvatio katedralu Notre-Dame u Parizu. Simbol kršćanstva, katoličanstva, kulturne baštine i arhitekture u nekoliko je minuta od impozantne građevine došao do spaljene ruševine, koja je opstala u stanju u kakvom jest samo zahvaljujući naporima vatrogasaca koji su uspjeli spasiti barem dio ove velebne crkve.

Mnogim ljudima diljem svijeta veliku simboliku predstavlja sam dan na koji se požar dogodio – naime, baš je jučer započeo Veliki tjedan, pred najveći kršćanski blagdan, Uskrs. O cijeloj smo situaciji popričali s admiralom Davorom Domazetom, geostrategom i geopolitičarom koji je iznio zanimljivo teoriju o slučaju požara na crkvi Notre-Dame.

Nije slučajno na prvi dan Velikog tjedna

Ovakav požar na prvi dan Velikog tjedna nije i ne može biti slučajnost, smatra umirovljeni admiral.

“Ovdje se radi ne o teoriji urote, već o pravoj pravcatoj uroti protiv simbola kršćanske i katoličke Europe“, istaknuo je Domazet te u korist svoje tvrdnje iznio činjenicu kako svjetski mediji nigdje u svojim natpisima nisu istaknuli ovu crkvu kao simbol kršćanstva i katoličanstva u Europi.

Admiral je, naime, u mnogo navrata na svojim predavanjima govorio kako će sve zlo koje je krenulo davne 1789.godine Francuskom revolucijom iz Pariza, tu gdje je i započelo završiti – u Francuskoj, odnosno u Parizu.

Nemoguće je da je sve ovo nastalo spontano, a u svemu se postavlja još jedno interesantno pitanje: kako je moguće da ako se rade restauracijski radovi na jednom od najznačajnijih kulturnih spomenika u svijetu, nisu postavljene nadzorne kamere, niti su uspostavljena dežurstva vatrogasnih službi? Također, zašto se požar nije gasio iz zraka, pita se admiral.




Mnogo je tih ‘Zašto?’, smatra admiral Domazet.

Interesantna je i činjenica da svjetski mediji nigdje nisu napisali da su tu istu parišku katedralu pobješnjeli Jakobinci davnih godina izvrgnuli velikom ruglu. Naime, admiral podsjeća kako su u toj katedrali Jakobinci napravili veliko bogohuljenje. Oni su sakrili kip Majke Božje, zaštitnice Europe, te u svečanoj procesiji u katedralu unijeli golu prostitutku Madame Maillard te je postavili na glavni oltar umjesto Majke Božje.

Macronova masonska pripadnost i povezanost s požarom




U cijeloj priči veliku ulogu igra i sam predsjednik Francuske, Emmanuel Macron. Admiral Domazet ističe činjenicu kako je Macron pripadnik Grand Orient de France, velike francuske masonske lože, na razini 33.reda.

“Kada su njegova vlast i njegov bogohulni režim došli u pitanje prosvjedima Žutih prsluka, kada se trebao suočiti s izvješćima koje će podnijeti francuskoj naciji, i kada treba pronaći odgovor za velike skupove nezadovoljnih građana u Parizu, iznebuha plane katedrala Notre-Dame”, kaže Domazet.

Previše je tu simbolike da bi se olako mogla prihvatiti teza kako se to dogodilo slučajno.

“Odgovore ćemo dobiti u vremenima koja slijede. Sve će biti puno jasnije kada vidimo njihova tumačenja, odnosno njihove odgovore o slijedu ovog nesretnog događaja koji apsolutno nikako pod normalnim okolnostima nije moguć”, rekao nam je za kraj admiral Domazet.

Spaljene ruševine ove velebne građevine traže odgovore za koje se trenutno zanima cijeli svijet. Možda će nekima teorije o požaru biti malo ‘previše, no ne zaboravite na jednu stvar – ništa na ovome svijetu nije slučajno, pa tako niti požar koji je jučer rastužio čitav svijet.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.