Photo: Marko Prpic/PIXSELL

NISMO MI SLOVENCI: Ministar odbacio obvezno cijepljenje za državne službenike i najavio dobru vijest za one na minimalcu

Autor: Daniel Radman

“Mi smo od početka zauzeli stav o obveznom cijepljenju. Mi ga ne propagiramo i ne želimo ga uvesti i ja se nadam da odgovornošću naših građana niti nećemo ga uvesti”, poručio je iz središnjeg HRT-ovog Dnevnika ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Bio je to odgovor na pitanje hoće li se državni službenici morati cijepiti, kao što je slučaj u susjednoj nam Sloveniji.

COVID potvrde su nekakva najblaža moguća mjera koju u ovom trenutku možemo uvesti kako bismo visok stupanj zaštite korisničkih skupina u, prije svega, ova dva resora (misli na zdravstvo i socijalna skrb gdje bi se trebale uvesti od 1.listopada), a ukoliko bude potrebe i drugdje, a to će se vidjeti i po kretanju epidemiološke situacije i savjetima stručnjaka”, rekao je.

Dvaput smo imali lockdown, nećemo i treći

Također, odbacio je mogućnost da Hrvatska uđe u novi lockdown.

Mi smo već dva puta imali vrlo intenzivne lockdowne, a imali smo ih u trenutcima kada ili nismo imali dovoljno cjepiva ili cjepivo nije ni postojalo, a imali smo lošu epidemiološku sliku. Sada cjepivo postoji i dostupno je svima kako bi zaštitili sebe i svoju okolinu”, naglasio je.

Za one s minimalnom plaćom imao je dobru vijest, kaže očekuje se da će do 31. listopada biti donesena odluka o podizanju minimalca.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.