Nino Pavić omraženom Butkoviću plaća 126.000 kuna mjesečno

Autor: dnevno.hr

Komentator Jutarnjeg lista Davor Butković, sudeći prema anketama na internetskim forumima, bez konkurencije je novinar kojemu javnost najmanje vjeruje, a ipak je najbolje plaćeni pripadnik sedme sile u Hrvatskoj.

Davor Butković, komentator Jutarnjeg lista, napisao je jučer kako je ubijeni Ivo Pukanić zbog svojih navodnih kriminalnih veza bio pod policijskom istragom, što je obična laž. Krešendo u obmanjivanju javnosti Butković je upriličio početkom 2008. kada je objavio lažni intervju s Ivom Sanaderom. Unatoč svemu, Davor Butković mjesečno prima plaću od vrtoglavih 126.000 kuna, što je objavio Nacional. Podatak je proizašao iz prepiske suvlasnika Europapress Holdinga Ninoslava Pavića i Stjepana Oreškovića, predsjednika Odbora direktora EPH. Postavlja se pitanje kako je povjerljiva, interna prepiska dva vodeća čovjeka EPH-a došla u posjed konkurentske redakcije, a odgovor nude kuloari unutar same Butkovićeve kuće: Nacionalu je podatke o njegovoj plaći proslijedio krug blizak Nini Paviću i Oreškoviću, koji na Butkovićev lik i djelo reagiraju kao pobješnjeli bik na crvenu krpu.

Mail koji ovih dana kruži po redakcijama unutar EPH kaže da Butkovićeva plaća iznosi 63.750 kuna plus PDV, a uz to još ima pravo na naknadu od 100 eura plus PDV po kartici teksta u komentarima i 50 eura plus PDV po kartici ostalih tekstova. U prosincu 2007. tako je njegov prihod od tekstova iznosio 62.595 kuna, prenosi Nacional.

Vjetar koji povija ječam

Zanimljiv je slučaj od prije dva dana kada je Butković u svojem komentaru za večernje izdanje Jutarnjeg lista u utorak sasuo drvlje i kamenje po konkurentskom Večernjaku, zbog objave transkripta s mobitela Ive Pukanića prije nego je ubijen, u kojima je sporna komunikacija između Nine Pavića i Nacionalova izdavača. Nekoliko sati kasnije, u jutarnjem izdanju u srijedu, Butković je promijenio stav kao zmija kožu i blagim, umjereno prijekornim tonom, opomenuo Večernji list zbog počinjenog grijeha.

Bez obzira na sve, plaća od 126.000 kuna na mjesec ruši sustav plaća u svakoj firmi, pa tako i u EPH.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.