Nikad nismo imali popis optuženih branitelja

Autor: hina

Odgovorno tvrdimo da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nikada nije zaprimilo takve dokumente s popisom imena hrvatskih branitelja koje za navodne ratne zločine tereti Republika Srbija, što se može provjeriti i uvidom u dolaznu poštu Ministarstva.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) nikada nije zaprimilo dokumente s popisom imena hrvatskih branitelja koje za navodne ratne zločine tereti Republika Srbija, priopćilo je danas to ministarstvo reagirajući na tvrdnje koje je jučer u Grubišnom Polju na skupu potpore braniteljima Veljku Mariću i Tihomiru Purdi izrekao jedan od govornika.

– Prilikom obraćanja na skupu jedan od govornika, Mladen Leovac, u svom je govoru insinuirao da je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti imalo podatke o optuženim braniteljima. Izrečena tvrdnja gospodina Leovca neistinita je i potpuno neutemeljena, a s obzirom na način te mjesto i vrijeme plasiranja takve laži, možemo zaključiti da je i zlonamjerna sa svrhom obmane javnosti, kaže se u priopćenju.

– Odgovorno tvrdimo da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nikada nije zaprimilo takve dokumente s popisom imena hrvatskih branitelja koje za navodne ratne zločine tereti Republika Srbija, što se može provjeriti i uvidom u dolaznu poštu Ministarstva, niti je imalo uvid u iste.

I ovom prilikom ističemo da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti čini sve u okviru svojih nadležnosti kako bi pomogli obiteljima uhićenih hrvatskih branitelja Veljka Marića i Tihomira Purde te izražavamo nadu da će se uskoro vratiti svojim obiteljima, kaže se u priopćenju.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.