fbpx
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

‘NIKAD NISMO IMALI KORUMPIRANIJU VLADU’ Milanović: ‘Plenković se ponaša kao ukrajinski agent. Ne mislim da sam u izjavama pretjerao’

Autor: Dnevno

Predsjednik Zoran Milanović u emisiji RTL Danas dao je veliki intervju. Podsjećamo, predsjednik je zbog svojih izjava o Ukrajini završio na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici Mirotvorac, a iz Kremlja su poručili da mu je moguće ugrožena i sigurnost, u intervju je progovorio o tome, ali i ostalim aktualnim temama. Prvo pitanje bilo je vezano uz to kako je završio na spomenutoj ekstremističkoj stranici.

“Završila je i vlada na toj ekstremističkoj stranici. Jer navodno ima bliske odnose s Rusijom, Grlić Radman je bio u Moskvi. On je pozvao Putina u Hrvatsku”, rekao je Milanović. Naglasio je kako očekuje od Ukrajine da te ekstremiste dovedu u red.

“Ja se ne bojim. Nisam ukrajinski neprijatelj niti ruski prijatelj. Nisam pretjerao u svojim izjavama. U izvještajima EU piše da je Ukrajina korumpirana. Mi smo drugi najgori. Ukrajina ima problem, moraju ga početi rješavati. Oni imaju separatiste i moraju to rješavati, a ne ići u konfrontacije sa silom kao Rusija. Tko ih na to potiče, taj je šarlatan”, naglasio je.


“Plenković se ponaša kao ukrajinski agent, a ja kao hrvatski predsjednik. Nisam ‘slizan’ s Rusima, tamo nikada nisam bio službeno. Ovaj tjedan sam proruski, nekidan sam bio proamerički, vidite kako se to mijenja”, komentirao je.

Plenković je poltron

“Ukrajina slavi heroje iz Drugog svjetskog rata koji su koljači Židova. Oni to slave. Ti ljudi su jednako loši ili gori od Pavelića. Plenković je poltron. Ide tamo gdje mu nije mjesto. Ovo ukrajinsko ponašanje je nerazumno. Militantno. Kolinda je nešto pokušavala izgraditi s Rusijom, a Plenković sve radi kontra. To je bipolarno ponašanje. Teško mi je to objasniti. Zanima ne samo interes Hrvatske”, poručio je. Rekao je da Plenković i on nemaju  komunikaciju te da nisu pričali o ovome. “Plenković je u svome svijetu, pokušava obraniti korumpirane ministre i šefa kabineta”, rekao je.

“Grlić-Radman je sramota. Nesposoban je i on je Plenkovićev izbor, ne zna ni hrvatski ni engleski jezik. Kad treba stati uz Hrvate u BiH onda se ponaša kao kukavica, povlači se s položaja”, kazao je Milanović.

Naglasio je kako nema ništa protiv Ukrajine: “Nju mrcvare birokrati iz EU, oni su prema rezultatima istraživanja EU u velikom problemu, na razini su Kosova. Ja se ne bojim niti ukrajinskih huligana. Hrvatska je sigurna, mi smo se za to izborili, da glasno kažemo svoj interes. Ova vlast to ne radi, oni se gledaju na nekim pozicijama. U mojoj karijeri više nema dalje, više neću raditi ništa ovako. Dok to radim, želim to činiti u interesu svoje zemlje”, rekao je, dodavši da vjeruje da radi dobro za svoj narod.

“A nažalost, predstavljaju nas najkorumpiraniji sinovi i kćeri”, rekao je.

Pokušava ih se pokrasti

Što se tiče BiH rekao je da to prati detaljno: “Ako im mi ne pomognemo, ako se ne izborimo za njih u EU, oni će biti svedeni ne na status nacionalne manjine, nego na status otirača. Neće ih biti! Za to su krivi oni koji to dopuštaju i ništa ne poduzimaju. To je vlada na čelu s Plenkovićem. Ne rade ništa, preplaše se i pobjegnu”, rekao je.
“Jedini sam hrvatski političar koji je kad je BiH u pitanju bio na obje obale. Znam i jedno i drugo. Vidim sve! Pokušava ih se pokrasti, oduzeti im mehanizam odlučivanja. Republika Srpska je činjenica. To plašenje RS i separacijom podsjeća na neki način na rusku invaziju Ukrajine. Bez Hrvata nema BiH. Taj status se određuje unutar federacije. Jedina linija obrane vitalnih interesa je hrvatska većina u Domu naroda. Dok mi razgovaramo, u Neumu to nisu pregovori”, naglasio je.

Što se tiče rasta cijena rekao je: ” Ja sam bio premijer u puno težoj situaciji. Ponovit ću to stotinu puta ako treba. Naslijedio sam ogromne deficite i ogromne kamatne stope. Ova vlada ne radi ništa. Sad vam ne mogu reći što bih napravio, jer ja nisam premijer. Niti ga zbog toga previše prozivam, preko puno toga prelazim. Međutim, ne bih rekao da je situacija katastrofalna. Inflacija se mjeri, daleko je od onoga što smo nekada živjeli, ali je nekoliko objašnjenja”, rekao je Milanović, dodajući da Plenković štiti ljude koji su naprosto korumpirani.

“Netko tko svjesno lažno prijavi prebivalište uživa zaštitu premijera, to je Frka – Petešić. Kako to može biti omaška”, upitao je, ali i priznao da su i on i Grlić Radman bili njegovi veleposlanici.
Ova vlast je kriminogena

“Frka Petešić je iz Zagreba, znate li što piše u prijavi prebivališta? Ovo je ozbiljno. Nemojte se zezati s time. On je prevario. On nema veze s Dugim otokom osim što mu je od tamo ‘baba’. Bio je prijavljen u Zagrebu. Ima li netko iz Zagreba tko je iskoristio to pravo? To je kazneno djelo i zabranjeno, to piše u tom formularu da ako pri svijesti daš krive podatke, piše da ćete biti kažnjeni”, naglasio je.

“Ova vlast je kriminogena, željeli su uništiti Hranja. Politički su zlorabili inspekciju, inspekcija je rekla da je sve po zakonu. Što je s dnevnicama vojnicima koji me prate? To je kazneno djelo! Neka ga tuže”, naglasio je, dodavši da on nije lider oporbe.

“Loše se osjećam u ovoj poziciji. Ovo sve što govorim ne bi trebao biti moj posao, radije bih imao normalnije odnose pa i s ovim ljudima. Ali ovdje se radi o nekim sporovima koji se tiču mojih izravnih nadležnosti, a to je vojska. Ja sam ih nakon dva mjeseca uspio natjerati da uzmu američki poklon,  to je dar”, naglasio je.

“DORH ne postoji nakon onog skandala sa Žalac. Nikad nismo imali korumpiraniju vladu”, poručio je.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.