Photo: Patrik Macek/PIXSELL

‘NIJE SLUŽIO NI VOJNI ROK!’ U ministarstvu obrane zgroženi: Znamo tko nam gura Banožića

Autor:

Mario Banožić kao novi ministar obrane, šok je to kojega je premijer Andrej Plenković priredio svim djelatnicima ovoga velikog, ali i važnog sektora.

”Ovo izgleda kao čista trgovina foteljama, za Banožića do unazad pola godine nitko nije niti znao, taj dečko nema veze sa obranom i sa našim ministarstvom. Ovo nije igra posao je više nego ozbiljan, za ovaj resor iskustvo je najključnije.

Nije nam jasno zašto Plenković to radi i radi čega se pogirava s nama, u konačnici bi bilo bolje da je dao Medvedu da vodi i nas i branitelje, zaista ne možemo vjerovati da u ministarstvo obrane dolazi čovjek koji s time nema nikakve veze. Krstičević je bio fenomenalan ministar, mi smo svi s njime savršeno surađivali, sada kada gledamo što se događa naprosto ne možemo vjerovati, zgroženi smo i ogorčeni. Taj dečko nije služio ni vojni rok”, komentira naš sugovornik iz ovog resora.

I u samom HDZ-u malo je kome jasno od kuda je Plenković izvukao Banožića. Međutim, u stranci se uz ostalo podsjeća da je riječ o kadru Tomislava Čuljka. ”On je bezličan, nedorečen političar, ali Plenkoviću to nije bitno, on gura svoje kadrove i može mu biti”, poručuje pak naš sugovornik iz HDZ-a.

Banožić se inače u medijima pojavio zbog nestašluka iz gimnazijskih dana. Kako i ne bi, kada baš i nije bio uzoran učenik. Naime, mladi je ministar na popravni išao u prvom i drugom razredu srednje škole, a navodno je jednako neuspješno pohađao i druga dva razreda gimnazije. Neki Vinkovčani idu i korak dalje pa tvrde kako je Banožić bio najlošiji učenik u razredu, koji je svake godine išao na popravne ispite. Neuspjesi u srednjoj školi nisu, međutim, pokolebali ovog ministra koji je uspio završiti osječki Ekonomski fakultet, na kojem je ujedno i doktorirao 2013. godine. Kako stoji u njegovoj službenoj biografiji, Banožić je karijeru počeo kao komericijalist, direktor i voditelj veleprodaje u vinkovačkim tvrtkama, ali nakon što se upisao u HDZ, počinje raditi u Vukovarsko-srijemskoj županiji kao stručni suradnik.

Kao prijelomna godina u njegovoj karijeri mogla bi se okarakterizirati 2009., kada je postao voditelj županijskog odsjeka turizma, a zatim i pomoćnik županijskog pročelnika Upravnog odjela za regionalni razvoj i međunarodnu suradnju, pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i kulturu. Uspinje se zatim do pozicije predstojnika Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji i u konačnici do pozicije ministra. Bavio se i znanošću te surađivao s bivšom ministricom Žalac s kojoj je supotpisnik rada “Mapiranje turističkog potencijala: Preduvjeti razvoja turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj”. Radio je i kao asistent na vukovarskom Veleučilištu “Lavoslav Ružička” i kao docent na osječkom Ekonomskom fakultetu.

ONI ODLAZE! MINISTRI KOJE JE PLENKOVIĆ PREKRIŽIO: Evo gdje će nastaviti karijere

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.