Nije bilo curenja informacija, samo su popucale brane

Autor: hina

Prema ministru Radovanu Fuchsu, dokaz da nije došlo do curenja vidi se iz toga da su objavljeni i podaci što će danas biti na ispitu iz engeskog jezika, a gdje su totalno promašene teme.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je danas da državna matura ni na koji način nije ugrožena, te demantirao da je došlo do bilo kakvog ‘curenja podataka’ o sadržaju ispita državne mature iz hrvatskog i engleskog jezika.

– Nije došlo ni do kakvog curenja podataka. To je nešto što zaista nije utemeljeno -, odgovorio je Fuchs novinarima upitan o navodima prema kojima su učenici, koji su trebali pristupiti ispitu iz Hrvatskoga jezika, znali da će pisati školski esej na temu odlomka iz djela F.M. Dostojevskog ‘Zločin i kazna’.

Fuchs je dodao da je to demantirao i ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Goran Sirovatka na današnjoj konferenciji za novinare, te kazao kako je od samog sadržaja eseja koji učenici pišu bitnija ‘gramatika, pravopis, koncepcija samog rada’.

Sve po zakonu

– A da nije došlo do curenja vidite iz toga jer su objavljeni i podaci što će danas biti na ispitu iz engeskog jezika, a gdje su totalno promašene teme -, rekao je ministar, te na pitanje novinara naglasio da državna matura ni na koji način nije ugrožena.

– Ni najmanje nije ugrožena državna matura -, rekao je Fuchs i dodao da je već više od godinu dana poznato koja će djela biti u esejima na maturi.

– Konačno, svih ovih osam književnih djela poznato je, već više od godinu dana, rečeno je iz čega će se pisati -, rekao je Fuchs.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.