Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX / Ilustracija

POŽARI BEZ PRESTANKA GORE! Vatrogasci su opet imali pune ruke posla: U Istri je bilo dramatično

Autor: Dnevno.hr

U četvrtak su vatrogasci imali pune ruke posla. Požar je izbio na području Rudina u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Bokordića u Istarskoj županiji, a bile su uključene zemaljske i zračne snage, izvijestila je u četvrtak rano popodne Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Požar na području Rudina je izbio uz samu željezničku prugu na nekoliko mjesta. Uz domicilne vatrogasne snage Splitsko-dalmatinske županije, na požarište se upućuju četiri Canadaira CL-415, jedan helikopter Mi-8 MTV-11 te Intervencijska vatrogasna postrojba Split sa 9 vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

“Na terenu su vatrogasci s područja Kaštela, javne vatrogasne postrojbe Trogir i Split, dobrovoljna vatrogasna društva Trogir, Okrug, Slatine, Solin, Vranjic te su poslana i vozila iz Omiša i Sinja“, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

“Na gašenju požara Rudine-Sadine trenutno djeluju dva protupožarna zrakoplova Air Tractor AT 802 Fire Boss te 88 vatrogasaca s 26 vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Kaštela, Gomilica, Mladost, Trogir, Slatine, Marina Okrug, Solin, Vranjic Omiš, Seget Vranjica, javnih vatrogasnih postrojbi Trogir i Split te Intervencijske vatrogasne postrojbe Divulje”, priopćili su iz Vatrogasaca.

Gašenje u Bokordićima otežava jak vjetar

I na području naselja Bokordići došlo je do požara otvorenog prostora te gori trava, bjelogorica i nisko raslinje. Na terenu su javne vatrogasne postrojbe Rovinja i Pule te dobrovoljna vatrogasna društva s područja Pulštine.

“Požar na području Bokordića u Istarskoj županiji lokaliziran te da je u tijeku dogašivanje i čuvanje požarišta”, priopćili su vatrogasci.

„Gašenje otežava jak vjetar te su u pomoć pozvana i 2 Air Tractora. U ovome trenutku u gašenju sudjeluje oko 20 vatrogasaca i nema ugroze za objekte“, kazao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.




Dodao je kako je požar koji je danas izbio na području mjesta Juršići lokaliziran, a na terenu požarište čuvaju JVP Pula i DVD Svetvičenat.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.