Photo: Patrik Macek/PIXSELL

NEZAPAMĆEN SKANDAL DRMA SDP-om! Grbin u očaju: Moguće je gašenje jedne organizacije!?

Autor: Iva Međugorac

Gradski odbor vukovarskog SDP-a sutra u 18 sati trebao bi donijeti odluku o tome tko će biti njihov kandidat na nadolazećim lokalnim izborima. No, kako za sada stvari stoje ta bi organizacija mogla podržati bivšeg gradonačelnika i svojeg kolegu Željka Sabu.

Međutim, u SDP-u kažu kako bi takav rasplet situacije mogao dovesti do raspada vukovarske organizacije budući da je Peđa Grbin odlučio kako će ukoliko do takve odluke dođe raspustiti vodstvo vukovarskog SDP-a. Naime, Grbin je zajedno sa vrhom stranke odlučio kako Sabo zbog svoje prošlosti i afere koja ga je odvela u zatvor naprosto ne može predstavljati stranku ni na jednim izborima, pa tako ni na onim lokalnima, s druge pak strane u vukovarskoj organizaciji ističu kako je Sabo svoju zatvorsku kaznu odslužio, a stranka u međuvremenu nije pronašla nikoga adekvatnog tko bi ga zamijenio. Uvjereni su kako upravo ovaj bivši gradonačelnik ima najviše šanse za pobjedu na izborima u Vukovaru te smatraju da je to prilika koja se ne smije propustiti.

Ako Grbin raspusti organizaciju naši sugovornici iz vukovarskog ogranka SDP-a spremni su, kako kažu napustiti stranku te podržati Sabu kao nezavisnog kandidata. S druge su strane i na Ibleru spremni za takva iznenađenja pa kažu kako će podržati kandidaturu Biljane Gaće što u vukovarskom ogranku ne pozdravljaju jer smatraju kako ova mlada političarka nema nikakve šanse na izborima.

Da će vukovarski izbori biti jedni od zanimljivijih u državi vidljivo je iz toga što u utrku uz aktualnog gradonačelnika Penavu ulazi i HDz-ov kandidat Mažar pa će se tako koplja lomiti i na desnom spektru, no u konačnici bi po svemu sudeći konačni sud trebali dati stanovnici Vukovara iz redova srpske manjine, oko kojih se HDZ već ushodao i to preko svojeg koalicijskog partnera SDSS-a.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.