Nezadovoljan tretmanom, Ott je otišao natrag u Francusku

Autor: M.S./Hina

'Surađivat ćemo s policijom i dostavit ćemo im sve odgovore. Rekao sam im da smo sve to mogli napraviti u pisanom obliku već mjesecima prije, nije bilo potrebno činiti to što su učinili, jednostavno me tako pokupiti', rekao je predsjednik NO Sunčanog Hvara.

Nakon ispitivanja u zagrebačkoj policiji, direktor luksemburške Orco grupe i predsjednik Nadzornog odbora Sunčanog Hvara Jean Francois Ott, izišao je iz zemlje i vratio se u Fransusku. Inače, on je zajedno s bivšim predsjednikom Uprave Sunčanog Hvara Draganom Lazukićem i još četvoricom Francuza iz Uprave osumnjičen za izvlačenje 16 milijuna kuna iz Sunčanog Hvara, te tako doveli tvrtku pred stečaj.

Ott je poslije saslušanja u policiji HRT-u rekao da je svoj iskaz dao kao svjedok, a ne osumnjičeni, a usto je i prosvjedovao zbog maltretiranja stranih investitora.

– Surađivat ćemo s policijom i dostavit ćemo im sve odgovore. Rekao sam im da smo sve to mogli napraviti u pisanom obliku već mjesecima prije, nije bilo potrebno činiti to što su učinili, jednostavno me tako pokupiti – rekao je Ott.

Sve je to popratio i britanski Financial Times, napisavši kako je policija ispitala Otta dan nakon burna sastanka dioničara na kojem je on sam predložio mnogo nižu vrijednost dionice tvrtke nego su se nadali dužnosnici Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Predstavnici Orca, nastavlja Financial Times, ustvrdili su kako Ott nije optužen, nego da ga je policija samo zamolila da odgovori na neka pitanja kao svjedok.

Britanski dnevnik ocjenjuje kako je borba protiv korupcije, iako ključna u nastojanjima Hrvatske da uđe u punopravno članstvo Europske unije u iduće dvije godine, kratkoročno usporila poslovne aktivnosti.

Na kraju članka se navodi kako se Orco, koji ima mnogo nekretnina u Njemačkoj i velikom dijelu srednje Europe, prošle godine u zadnji trenutak uspio spasiti od bankrota uzrokovana prenaglim širenjem tijekom procvata tržišta nekretnina u regiji.




Menadžeri Orco grupe u Hrvatskoj dobivali ‘minimalac’, a u inozemstvu ‘ostatak’ plaće

Šestorica osumnjičena za izvlačenje 16 milijuna kuna iz Sunčanog Hvara

Direktor Orco grupe priveden na obavijesni razgovor




Privođenjem Jeana-Francoise Otta Vlada želi diskreditirati Orco grupu

Autor:M.S./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.