Davor Puklavec/PIXSELL

NEVJEROJATNA IZJAVA MINISTRICE DIVJAK: ‘Moguće je da je za kašnjenje tableta kriv tajfun’

Autor: dnevno.hr

Iako školska godina traje već puna tri tjedna, tek 11 od njih 74 uključene u program Škola za život ima tablete. Od 11 škola koje su dobile tablete samo četiri škole se njima koriste. Dakle, samo četiri škole počele su raditi po eksperimentalnom programu.

Osim što reforme očito još nema, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja zaboravili su na 8 tisuća djece slabijeg imovinskog statusa koji su trebala dobiti novac za udžbenike, ali nisu dobili. 4,5 milijuna kuna predviđenih za udžbenike ostalo je na računu Ministarstva nečijom greškom.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak gostovala je sinoć u RTL Direktu te pokušala objasniti što se događa.

“Ispričavam se roditeljima i učenicima jer je do toga došlo. Ova odluka nije na vrijeme poslana u proceduru. Tražila sam očitovanje, prije svega da unaprijedimo proces i da se to više ne događa, a danas je vlada donijela odluku da se pošalju udžbenici svima koji na to imaju pravo”, rekla je o neisplati novca za siromašnu djecu.

Ministrica je komentirala i navode globalnih dobavljača kako je tajfun kriv za kašnjenje u isporuci tehnike.

“Moguće da je tajfun kriv. Mi smo sada dio globalne ekonomije i moramo znati da kada digitaliziramo škole zapravo potičemo digitalnu transformaciju gospodarstva te apeliram na sve dobavljače da budu spremni za iduću godinu kada idemo frontalno na sve škole”, kazala je Divjak dodajući da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja novac za tablete u škole poslalo krajem šestog mjeseca.

Upitana jesu li ravnatelji možda prekasno naručili tablete, Divjak je rekla sljedeće: “Ravnatelji su naručili tablete, neke škole su ih dobile, neke imaju problema s dobavljačima, ali to je također naša eksperimentalna faza da vidimo kako doći do opreme na vrijeme. Većina ravnatelja je naručila tablete prije godišnjih odmora, no različiti su dobavljači i moramo znati da se takve stvari događaju”, rekla je ministrica.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.