fbpx
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

NEVJEROJATAN PREOKRET! Štrajk u Zagrebu je gotov: Radnici Čistoće vraćaju se na posao

Autor: I.G.

Čini se da je štrajk radnika zagrebačke Čistoće dobio svoj završetak. Kako je poručio predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel, radnici su mu “rekli da se vraćaju raditi u trećoj smjeni”. Sve to događa se ubrzo nakon što su se pojavile i prijetnje o mega štrajku Holdinga.

Kazao je da njega kao sindikalca za komunalne djelatnosti Tomašević nijednom htio primiti.

“Uprava je rekla da se neće nijedan prekršajni postupak pokretati prema ranicima zbog štrajka”, rekao je.


“Sindikati koji su u pospku mirenja imaju sastanak u petak”, dodao je.

‘SITUACIJA GORI, LJUDI TO MORAJU SHVATITI!’ Alarmantna situacija u Zagrebu: Spominje se mega štrajk u Holdingu, ‘okidač su otkazi’

“Oni koji imaju najmanji koeficijent dobit će 700 kuna više, a vozači 600 kuna više. To je u procesu mirenja, dok sindikati ne ispregovaraju dodatne zahtjeve sindikata”, rekao je sindikalac Novosel i rekao da će sindikati inzistirati da se novi koeficijent ugrade u kolektivni ugovor.

“Radnici nisu od ničega odustali, dobili su najviše što su mogli. Pokazali su da su složni, da će se boriti jedan za drugoga”, rekao je.

Dok je sindikalac Novosel govorio o tome da je postignut privremeni dogovor između radnika Čistoće i uprave Holdinga te da radnici večeras nastavljaju raditi, iza njega su prošla dvojica radnika Čistoće, a jedan od njih povikao je “Ne idemo van!”.




Štrajk radnika zagrebačke Čistoće trajao je tri dana. Podsjetimo, radnici su tražili povećanje koeficijenata za najniže plaćene radnike i vozače Čistoće, a govorili su da se neće vratiti na posao i odvoziti otpad u gradu dok to Uprava Zagrebačkog holdinga to ne prihvati.

“Radnici su svi u Čistoći od ranoga jutra kao jedan. I dalje ostaju ovdje dok im se netko ne obrati, odnosno dok im se ne ispune zahtjevi. Očekuju da im se obrati gradonačelnik Tomislav Tomašević ili članovi Uprave Zagrebačkog holdinga”, izjavila je predsjednica Sindikata Čistoće Zagreb Mirjana Kaltak.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.