Photo: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

NEVJEROJATAN APSURD! Što krije popis Kovačevićeve imovine?

Autor: Iva Međugorac

Ispunjavanje imovinskih kartica za hrvatske političare i raznorazne šefove očigledno je veliki izazov.

Mnogo je onih koji su krivo shvatili vrlo precizne upute oko ispunjavanja ovog važnog dokumenta pa se tako svojedobno gadno zabunio Lovro Kuščević, problema s karticom imao je i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, Goran Marić pa i doktor Kujundžić, a osim toga kartica je glavobolje zadavala bivšem ministru Krstičeviću.

Isti taj papir u probleme je uvalio uhićenog šefa Janafa Dragana Kovačevića koji se i prije no što je dospjeo u središte pažnje mučio popunjavanjem imovinske kartice. Tako je primjerice 2012.godine svoju karticu zaboravio popuniti, a onda se 2020.godine sjetio da bi ipak to mogao učiniti pa u karticu tada upisuje tvrdnju da je upravljačka prava prenio na odvjetnika koji sada to deantira.

No, krenimo redom. Kao što je poznato Kovačević se ovih dana bori s time da se uklopi u zatvorski režim, a u tom remetinečkom okružju našao se pod sumnjom da je primao mito od tajkuna Kreše Peteka kojemu je sređivao posliće s državom. Prema posljednjoj imovinskoj kartici koju je Kovačević popunio u ožujku ove godine, on posjeduje stopostotno upravljačko pravo nad tvrtkom Finkor i pet posto prava nad tvrtkom Rašeljka. No to je prebacio na odvjetnički ured Šoštarić, iz kojega se tvrdi kako nikakva prava nisu prebačena na odvjetnika Roberta Šoštarića. Da je Kovačević uistinu surađivao s odvjetnikom Šoštarićem nije moguće pronaći ni u podacima Trgovačkog suda, no u vrijeme kada je Kovačević bio direktor Agencije za nadzor mirovinskog fonda i osiguranja postoji trag da je upravljačka prava prebacio na odvjetnika Davora Vidovića.

Zanimljivo, baš negdje u to vrijeme mediji i jesu pisali o Kovačevićevoj zaboravljenoj imovinskoj kartici, a kada ju je i popunio u njoj nije oktrio na koga je prenio upravjačka prava da bi kasnije dostavio ugovor s odvjetnikom Šoštarićem na kojem nema nikakvih konkretnih podataka. Nevjerojatno zvuči podatak da Kovačević za 2016.godinu također karticu nije popunio, a valja reći kako je u to vrijeme na čelu povjerenstva bila Dalija Orešković, aktualna saborska zastupnica.

Čemu služi Povjerenstvo kada se ovakvi slučajevi događaju i kada ovakve situacije promiču, pitanje je koje za sada ostaje visjeti u zraku.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.