Neutemeljene žalbe Sanaderovih odbijene, policija ponovno u Kozarčevoj

Autor: hina

Sanaderovi branitelji žalili su se na sudske odluke kojima je blokirano nekoliko privatnih računa, poslovni prostor u Šarengradskoj ulici u Zagrebu te Sanaderov udio u tvrtkama "Perbujac" i "Alia savjetovanje", koje je nakon odlaska s dužnosti vodio s partnerom Stevenom Vatroslavom Brkichem.

Sud je odbio žalbe na odluku o blokadi poslovnog prostora, udjela u tvrtkama te privatnih računa obitelji Sanader, kojoj je policija i danas pokucala na vrata vile u Kozarčevoj ulici, zbog čega bivši premijer iz austrijskog zatvora, preko odvjetnika, ponovno poručuje da je zabrinut zbog odnosa hrvatskih vlasti prema njegovoj supruzi i kćeri u Zagrebu.

Žalbe obitelji Sanader, ali i poslovnog partnera bivšeg premijera, danas je odbio zagrebački Županijski sud, koji smatra da su neutemeljene.

Sanaderovi branitelji žalili su se na sudske odluke kojima je blokirano nekoliko privatnih računa, poslovni prostor u Šarengradskoj ulici u Zagrebu te Sanaderov udio u tvrtkama “Perbujac” i “Alia savjetovanje”, koje je nakon odlaska s dužnosti vodio s partnerom Stevenom Vatroslavom Brkichem.

Odluke izvanraspravnog vijeća ne odnose se na zapljenu umjetnina, na što je obitelj također podnijela žalbu koja, doznaje se na sudu, još nije riješena.

Član Sanaderova zagrebačkog odvjetničkog tima Goran Suić, koji je svojeg branjenika danas posjetio u pritvoru u Salzburgu, rekao je da se zbog prekratkih žalbenih rokova obrana sa Sanderom nije uspjela konzultirati prije podnošenja žalbi na privremenu blokadu imovine.

No, tijekom posjeta, kojem su bili nazočni i austrijski odvjetnici, Sanader je izrazio zabrinutost zbog odnosa hrvatskih vlasti prema njegovoj supruzi i kćeri, na čija su vrata u Kozarčevoj ulici danas zbog zasad nepoznatog razloga ponovno “pokucali” policijski istražitelji.

“Naš branjenik nema nikakvih primjedaba na smještaj i odnos austrijskog pravosuđa prema njemu, a jedino što ga zabrinjava jest odnos hrvatskih vlasti prema njegovoj supruzi i kćeri u Zagrebu”, izjavio je odvjetnik Suić za Hinu nakon dvosatnog posjeta Sanaderu.
O pojedinostima razgovora u zatvoru u Salzburgu, u kojem je bivši premijer u pritvoru dulje od dva tjedna, nije želio govoriti, ističući kako je i dalje na snazi dogovor sa Sanaderom da se “ništa ne komentira”.

Suić je izrazio nezadovoljstvo što obrana još nije dobila nikakav odgovor na zahtjev da joj USKOK omogući uvid u spis.

Suić i drugi Sanaderov zagrebački odvjetnik Ivan Lovrić nisu znali reći zašto su policajci i danas posjetili vilu u Kozarčevoj. Treća braniteljica Jasna Novak nije bila dostupna za izjavu.
Sanaderov austrijski odvjetnik Werner Suppan izjavio je također prije dva dana da Sanader nema primjedaba na austrijski pritvor, “ali zabrinut je zbog odnosa hrvatskih vlasti prema njegovoj supruzi i kćerima”.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.