screenshoot

NEUGODNO IZNENAĐENJE: Tko je SDSS-ovac koji je Pupovcu okrenuo leđa? (VIDEO)

Autor: T. Budak

Kao kapetan vojske "Republike Srpske Krajine" Fićur je obnašao dužnost komandanta bataljona u 31. pješadijskoj brigadi, 39. banijskog korpusa srpske vojske. "Ovaj rat nećete dobiti", kazivao je u vrijeme rata.

Nikola Fićur i Mara Vilus dali su ostavke na dužnosti u SDSS-u, prilikom čega su se žestoko obrušili na Milorada Pupovca navodeći ga kao glavni uzrok:

“Samostalna demokratska srpska stranka u Petrinji je osnovana 2001. godine s ciljem da se srpski narod lokalno politički organizira i ojača strukturu SDSS-a. Dugogodišnje i jedino rukovodstvo SDSS-a na čelu sa Vojislavom Stanimirovićem i Miloradom Pupovcem nije marilo za lokalne probleme Srba na području Petrinje, a niti cijele Banije. Svakim dolaskom Milorad Pupovac je davao razna obećanja članovima SDSS-a i Srbima Petrinje i okolnih mjesta, koja nije ispunjavao”, kazao je ovaj SDSS-ov dvojac u priopćenju.

Nikola Fićur sve do sada bio je potpredsjednik SDSS-a u Petrinji. Pravo pitanje jest – kako je na to mjesto uopće dospio? Da bi se razumio njegov uspon, potrebno je vratiti se najmanje dva desetljeća unatrag. Kao kapetan vojske “Republike Srpske Krajine” Fićur je obnašao dužnost komandanta bataljona u 31. pješadijskoj brigadi, 39. banijskog korpusa srpske vojske. Nakon izgubljenog rata, u što nikako nije vjerovao prilikom snimanja ovog izdajničkog videozapisa, uspješno se, poput kameleona, prilagodio novim prilikama. Od 2001. godine do 2005. godine bio je vijećnik u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije.

Danas je potpredsjednik SDSS-a u Petrinji unatoč tome što se ratnih godina s visoka obračunavao sa svima koji su sumnjali da će Domovinski rat završiti u korist Srba. To je jednom prilikom ovjekovječeno videom u kojem se na njemačkom jeziku obraća Genscheru i Mocku koji su podupirali samostalnost Hrvatske, poručivši im da je “sve uzalud i da ovaj rat neće dobiti!”

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.