Foto: Nestali.hr

NESTAO ROKO ŠIMAC: 28-godišnjaka očekuje suđenje za gnjusan zločin spolnog zlostavljanja

Autor: Dnevno

Roko Šimac, 28-godišnjak koji je hrvatskoj javnosti postao poznat nakon strašnog tuluma u Splitu, nazvan ’Tulum iz pakla’, s kojeg je s teškim ozljedama prošla njegova 20-godišnja kolegica, prije nekoliko dana udaljio se s adrese prebivališta u Splitu i vodi se kao nestala osoba.

Njega se naime tereti za spolni odnos bez pristanka i ubojstvo u pokušaju svoje vršnjakinje i kolegice kojoj su život spasili liječnici koji su se šokirali težinom ozljeda nanesenih djevojci. Sumnjalo se tada da je Šimac djevojci ozljede nanio mikserom, odnosno mehaničkom napravom s rotacijom.

U studenom 2016. godine proglašen je krivim i osuđen na zatvorsku kaznu od 4 godine i 8 mjeseci.

“Kriv je što je 16. studenog 2012. u Podstrani u stanu Tomislava S. u cilju svog seksualnog zadovoljavanja protivno volji oštećene, za koju je znao da mu se ne može oduprijeti zbog privremene duševne poremećenosti izazvane akutnom instoksikacijom alkoholom, u spolovilo i anus ugurao ruku svjestan da joj može nanijeti teške tjelesne ozljede i pristajući na to”, rekao je tada sudac Mlađan Prvan koji je tako odbacio sve sumnje o napadu mehaničkim uređajem.

No, o samom zločinu raspravljat će se i za desetak dana kada će na Vrhovnom sudu presuda splitskog Županijskog suda biti potvrđena, s povišenom ili smanjenom kaznom, ili će postupak krenuti ispočetka. Kako javlja Slobodna Dalmacija, to bi mogao biti razlog nestanka Šimca koji je u posljednje vrijem navodno djelovao depresivno, a odustao je i od školovanja.

Šimac je visok 175 cm, ima crnu, valovitu, crnu kosu, kestenjastu boju očiju, srednji nos, male uši, a oblik lica mu je ovalan. Jače je tjelesne građe, a u trenutku nestanka bio je odjeven u crnu sportsku majicu Adidas, tzv. dukserica, donji dio sive sportske trenerke Adidas, a na nogama je obuvene imao tenisice.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected].




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.