Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Vrdoljak mora HEP-u vratiti više od 600 tisuća kuna za film ‘General’

Autor: Dnevno/ I.I.

Trgovački sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj tvrtka AMV produkcija u vlasništvu sina Antuna Vrdoljaka mora HEP-u vratiti 625 tisuća kuna s koliko je ta državna kompanija sponzorirala film ‘General’ jer nisu poštivali ugovor o sponzorstvu.

Sud smatra da su mogli znati s kakvim će se problemima susretati tijekom snimanja i koliko će im vremena trebati za realizaciju filma i serije te njihovo prikazivanje, kako piše Telegram.

Tvrtka AMV producija trebala je reklamirati HEP na promotivnim materijalima filma i serije o generalu Anti Gotovini, odnosno HEP je trebao biti spomenut u 80 najava kao tvrtka koja je omogućila gledanje serije, a trebali su dobiti i deset ulaznica za premijeru filma.

Kako sponzorski ugovor nije realiziran u roku, HEP je podignuo optužnicu tražeći povrat novca koji je Vrdoljaku uplatio u dvije rate u listopadu 2017. godine. Riječ je o iznosu od pola milijuna kuna s PDV-om.

Rok za realizaciju ugovora bio je do 31. prosinca 2018. godine, ali u siječnju 2019. godine Vrdoljak traži produženje roka, što HEP odobrava, pa je novi rok bio 1. veljače, ali Vrdoljak nije ispoštovao ni novi rok.

Iz tvrtke AMV produkcija branili su se navodeći kako je snimanje filma bio velik i zahtjevan projekt, od velike važnosti za Republiku Hrvatsku. “Naišli smo na veliki broj poteškoća, pa nismo uspjeli ispuniti sve obveze iz ugovora”.

Ponudili su nove termine produkcije uvjeravajući kako ispunjavanje uvjeta za sponzorstvo nije dovedeno u pitanje te obećavali da će za isti iznos realizirati i više promocije nego što je dogovoreno, što HEP nije htio prihvatiti.

Serija ‘General’ počela se prikazivati u prosincu prošle godine, a iz najavne i odjavne špice bilo je vidljivo da ju je HEP sponzorirao.

VELIKI GENERAL RASKRINKAO SVE LAŽI IZ SERIJE O GOTOVINI! ‘Vrdoljak zaboravlja da ima živih svjedoka? Partizanski filmovi su mila majka u odnosu na ovo!’

rdoljak

Autor:Dnevno/ I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.