Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

NEOBIČAN FENOMEN UOČI IZBORA! Je li itko ovo primjetio? Trend koji je mnoge iznenadio

Autor: Iva Međugorac

Veliki planovi koje je imao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić proteklog su se vikenda njegovom iznenadnom smrću naglo okončali, a samim time i pripreme za nadolazeće lokalne izbore dobile su jednu drugu dimenziju.

Bandić, koji se nalazio usred kampanje za svoj sedmi uzastopni mandat na njima neće sudjelovati, a s njegovim odlaskom otišao je i jedini aktualni gradonačelnik velikoga grada koji se na ovim izborima uopće planirao natjecati.

Naime, kao što je poznato nakon gotovo dva desetljeća na čelu Rijeke, u mirovinu odlazi SDP-ov Vojko Obersnel, kojega bi, ako socijaldemokrate posluži sreća, trebao zamjeniti njegov mladi kolega Marko Filipović.

Zbog zdravstvenih razloga u utrci za gradonačelnika Splita neće sudjelovati ni Andro Krstulović Opara, HDZ-ovac koji se na parlamentarnim izborima nije proslavio. Umjesto njega HDZ-ovci u bitku šalju Vicu Mihanovića, čiji je potencijal upitan s obzirom na to da se za rukovodeću fotelju u Splitu ponovno bori bivši gradonačelnik Željko Kerum, ali i Tomislav Mamić, vlasnik trgovačkog lanca Tommy, kao i niz drugih zvučnik imena.

Najzvučnije ime na lokalnim izborima u Osijeku svakako je ono Berislava Mlinarevića. Taj poduzetnik i ugostitelj u borbu za glasače slavonske metropole ulazi sa širokom vojskom podupiratelja, među kojima se nalazi i Škorin Domovinski pokret. Snage bi Mlinarević trebao odmjeravati sa bivšim županom Vladimirom Šišljagićem, HDZ-ovim kandidatom Ivanom Radićem, ali ne i s aktualnim gradonačelnikom Ivicom Vrkićem koji se također odlučio umiroviti, što i ne čudi s obzirom na to da mu je zdravstveno stanje ozbiljno poljuljano.

Novi kandidati za četiri velika grada, sada imaju priliku pokazati što znaju i umiju, politički kapitalci više nisu u igru, a te nove snage ujedno će imati priliku dokazati i po čemu su bolji od svojih prethodnika.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.