Foto: Josip Regovic/PIXSELL

NEOBIČAN DETALJ IMOVINSKE KARTICE: Škori vraćena pozajmica od milijun kuna, a gdje su još gotovo 3 milijuna?

Autor: Dnevno

Nedavno je Miroslav Škoro šokirao kad je dao ostavku na čelu Domovinskog pokreta. Nakon njega iz iste su stranke otišli glavni tajnik Dario Žepina i Škorina sesra Vesna Vučemilović.

Iako je Škoro naveo kako je razlog njegove ostavke leži u osobnim razlozima, u kuloarima se spominju i neki drugi, šokantni razlozi. Mediji su tako pisali kako je sve ‘puklo’ nakon što je Škoro doznao da je politički tajnik i suvlasnik Pevexa Mario Radić, navodno bez znanja Škore i Žepine, dao snimati stranačke prostorije, nakon čega su se stvorili određeni kompromitirajući snimci, a prema nekim tvrdnjama navodno iste u neugodnu poziciju dovode upravo Škoru.

Miroslav Škoro dao je intervju za Hrvatski tjednik gdje je naveovlastite dvije ključne greške, a to su da je bio isprovociran te krivo savjetovan. O svemu će, kaže, reći i njegov novi album pjesama na kojem radi, a čiji naziv bit će “Izdajice i heroji”.

“Miroslav Škoro je sa svojeg privatnog štednog računa pozajmio Domovinskom pokretu milijun kuna, kojim Domovinski pokret s ostalim koalicijskim partnerima sufinancira izbornu promidžbu. Pozajmicu će stranka po dospijeću vratiti. Istovremeno je Miroslav Škoro kao fizička osoba uplatio donaciju od 30.000 kuna, što je i maksimalni propisani iznos za donacije od strane fizičkih osoba”, rekla je prije gotovo godinu dana, u kolovozu 2020., Marja Čolak, voditeljica Odjela za odnose s javnošću Domovinskog pokreta za 24sata.

Kako su prije nekoliko dana pisala 24 sata, nakon ostavke Škori je navodno isplaćen povrat pozajmice. Ta pozajmica od milijun kuna vraćena mu je navodno tek ovih dana,  što je za 24 sata potvrdio i Mario Radić riječima “pozajmica Škori bit će vraćena u najkraćem roku”.

Potom je Škoro potvrdio isto: “Pozajmica mi je vraćena s današnjim datumom (26. srpnja)”.

Direktno piše da je Škoro spomenutu pozajmicu iskazao i u svojoj imovinskoj kartici Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, no kako to nije jedina pozajmica koju je naveo. Tamo stoji također i pozajmica na 2,85 milijuna kuna, pri čemu nije navedeno tko su korisnici spomenutih pozajmica te se postavlja pitanje jesu li obje pozajmice odobrene upravo Domovinskom pokretu.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.