Nemam veze s Pukanićevim ubojstvom

Autor: dnevno.hr

Crnogorski premijer oštro negira postojanje i prisutnost duhanske mafije u svojoj zemlji, te navodi kako je tu riječ o 'regularnom poslu tranzita u skladu s propisima koji je nadgledan od Europske unije'.

Premijer Crne Gore, progovorio je o optužbama poduzetnika Ratka Kneževića da je rukovodio operacijama duhanske mafije kao i da je po njegovom nalogu ubijen Ivo Pukanić.

– Takva bi osoba bila ismijana i marginalizirana svugdje osim na Balkanu. Riječ je o patološkom lažljivcu, o narcisoidnoj osobi, lakrdijašu i marginalcu koji nema sposobnost spoznati svoje realne kapacitete – kaže Milo Đukanović te dodaje da Kneževiću ne treba ‘niti vlast, niti sudovi u Zagrebu’ već ozbiljna klinika.

Ugled Crne Gore u međunarodnim političkim krugovima, prema mišljenju premijera, nije narušen ovim optužbama

– Siguran sa da ovakvi stavovi ne mogu proći u vanjskim političkim procesima. Vrlo cijenim sebe i poziciju na kojoj se nalazim i ignoriram takve osobe -, kaže Đukanović u intervjuu za Novu TV.

– Prepoznao sam ambiciju i Kneževića i Pukanića da nacrtaju na mojoj glavi metu kao na Đinđićevoj -, zaključuje.

Premijer Đukanović nadalje oštro negira postojanje i prisutnost duhanske mafije u svojoj zemlji, te navodi kako je tu riječ o ‘regularnom poslu tranzita u skladu s propisima koji je nadgledan od Europske unije’.

Što se tiče povlaćenja iz političkog života, Đukanović pobija i te navode, nazivajući ih pritiskom konkurencije.




– Moji politički protivnici žele da požurim taj proces.U ovom trenutku sam zaokupljen gospodarskim i političkim prioritetima Crne Gore. Kada to završim onda ću donijeti odluku -, zaključio je Đukanović i kazao da ne razmišlja o tome tko bi ga mogao naslijediti.

Crnogorski premijer Milo Đukanović prvi je put progovorio o optužbama crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića da je upravljao duhanskom mafijom te da je prema njegovom nalogu ubijen vlasnik Nacionala Ivo Pukanić

Đukanović, tijekom svog prvog medijskog istupa o ovoj temi, oštro je napao Ratka Kneževića, koji je bio svjedok na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića. Kaže da bi takva osoba bila ‘ismijana i marginalizirana svugdje osima na Balkanu’. ‘Riječ je o patološkom lažljivcu, o narcisoidnoj osobi, lakrdijašu i marginalcu koji nema sposobnost spoznati svoje realne kapacitete’ kaže Đukanović te dodaje da Kneževiću ne treba ‘niti vlast, niti sudovi u Zagrebu’ već ‘ozbiljna klinika.




CROPIX / Boris KovačevRatko Knežević

Crnogorski premijer smatra kako optužbe na njegov računa ne mogu narušiti ugled Crne Gore u međunarodnim političkim krugovima. ‘Siguran sa da ovakvi stavovi ne mogu proći u vanjskim političkim procesima..Vrlo se cijenim i cijenim poziciju na kojoj se nalazim i ignoriram takve osobe’, kaže Đukanović u intervjuu za Novu TV.

‘Prepoznao sam ambiciju i Kneževića i Pukanića da nacrtaju na mojoj glavi metu kao na Đinđićevoj, zaključuje.
Oštro negira da u Crnoj Gori postoji duhanska mafija. ‘Riječ je o regularnom poslu tranzita u skladu s propisima koji je nadgledan od Europske unije. Svaki cent je završio u državnoj blagajni’, kaže.

O propalom ‘poslu stoljeća’ hrvatskog Konstruktora

‘Nažalost toj je priči kraj. ‘Hrvatski konzorcija je imao osam mjeseci da nam dostavi valjanu financijsku dokumentaciju’. Đukanović ne isključuje mogućnost da se raspiše nova procedura za izgradnju crnogorske autoceste ako pregovori s drugopozicioniranim ili trećepozicioniranim propadnu.

Na medijska nagađanja da je upravo zbog Ratka Kneževića propao posao s Konstruktorom. ‘Neozbiljne osobe treba odvojiti od odnosa između država’, kaže Đukanović.

‘Za sada se ne povlačim iz politike’

Milo Đukanović kazao je kako za sada još nema govora o tome da se povuče iz politike, iako se o tome već dulje vrijeme govori. ‘Moji politički protivnici žele da požurim taj proces.U ovom trenutku sam zaokupljen gospodarskim i političkim prioritetima Crne Gore. Kada to završim onda ću donijeti odluku.’, zaključio je Đukanović i kazao da ne razmišlja o tome tko bi ga mogao naslijediti.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.