Wikipedia

NEMA ŠANSE DA POGODITE! Dnevnica najplaćenije dužnosnice u Hrvatskoj je 1500 kuna

Autor:

Na listu koja je nedavno prezentirana javnosti, a kroz koju se otkrivaju imena najplaćenijih osoba u državi svrstala se i Sandra Švaljek. Takvo što ne čudi, budući da na javnoj funkciji koju obnaša ubire plaću od 38.064 kune, kao zamjenica guvernera HNB-a Borisa Vujčića. Inače, plaća je ovo koja prelazi primanja koja na mjesečnoj razini imaju premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Prema podacima s HNB-ove internetske stranice Švaljek za ovu plaću koordinira i rukovodi poslovima s polja Sektora za centralnobankarske operacije, Ureda unutarnje revizije, Sektora komunikacija i Ureda guvernera. Pozicija na koju je imenovana lani u srpnju donijela je Švaljek 1900 kuna nevno, a do ove je funkcije došla odlukom sabora.

Švaljek je inače široj javnosti postala poznata zbog suradnje sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, protiv kojega se potom natjecala u utrci za šeficu metropole. Ova nesuđena vladarica Zagreba doktorirala je 2000.godine na zagrebačkom Ekonomskog fakultetu, a nakon diplome radila je na Ekonomskom institutu kao znanstvena suradnica i istraživačica, jedno je rijeme bila i ravnateljica Instituta, a u političke vode ulazi 2013.godine, kada je bila kandidatkinja na Bandićevoj listi što joj je osiguralo poziciju zamjenice gradonačelnika. Kada Bandić privremeno biva smješten u Remetinec, ona preuzima njegovu funkciju, nakon čega i kreću trzavice s njime zbog kadrovskih riješenja.

Bandić se uskoro riješava Švaljek, a ona daje ostavku na poziciju zamjenice te se vraća na Institut, kada se okušala kao kandidatkinja za gradonačelnicu te ostala bez željenog rezultata okreće se drugim pothvatima.

Premda je ušla u Gradsku skupštinu tiu poziciju napušta i smješta se na znatno bolji položaj u HNB-u.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.