‘Neka se u Vladi uvede dvojezičnost jer bi se očito neki ministri bolje služili ćirilicom’

Autor: dnevno.hr

Slušajući i gledajući scene kako 500-tinjak Srba sa šubarama i šajkačama na glavi uz podignuta tri prsta i mnoštvo srpskih zastava veliča četništvo i Dražu Mihailovića pitamo se jesmo li možda u ratnoj 1991. godini. Žalosti nas činjenica da se ovo događa u gradu Heroju koji je simbol Domovinskog rata, smatra Hrvatska stranka prava dr.Ante Starčević.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević putem priopćenja koje potpisuje predsjednik podružnice Split Marijo Popović reagirala je na događanja u Borovom selu na pravoslavni Badnjak.

– Slušajući i gledajući scene kako 500-tinjak Srba sa šubarama i šajkačama na glavi uz podignuta tri prsta i mnoštvo srpskih zastava veliča četništvo i Dražu Mihailovića pitamo se jesmo li možda u ratnoj 1991. godini. Žalosti nas činjenica da se ovo događa u gradu Heroju koji je simbol Domovinskog rata i u kojemu je proliveno toliko krvi za neovisnost naše domovine – stoji u priopćenju.

Ističu kako 'stari dobro znani' projekt Velike Srbije danas provode isti oni 'koji su prije 20-ak godina klali naše branitelje i izvršili masakr u Vukovaru, uz odobravanje onih koji vode državu'.

– U našoj zemlji svi imaju prava osim Hrvata koji su najugroženiji po svim pitanjima. Dok s jedne strane imamo ovakvo ponašanje četničkog pokreta u suradnji s našim političkim elitama koji su napustili Sabor kada je trebalo glasovati o hrvatskoj neovisnosti s druge strane imamo primjere privođenja i kažnjavanja onih koji kažu da su Hrvati ili nose domoljubna obilježja jer navodno kako oni kažu to nije moderno.. – navodi se u priopćenju.

Hrvatska stranka prava dr.Ante Starčević pita se zbog čega se moramo u svojoj domovini bojati i sramiti reći da smo Hrvati i da volimo svoju domovinu.

– Nameću nam tezu da su Srbi u hrvatskoj ugroženi dok je istina ta da oni uživaju najveće privilegije. Jedan dan traže službeno uvođenje ćirilice, drugi dan veličaju četništvo i Dražu Mihailovića pa postavljamo pitanje jesu li za ovo naši očevi ginuli, je li za ovo prolivena hrvatska krv i da li je imala smisla borba za naše domove i domovinu. Krajnje je vrijeme da se usprotivimo ovome što se događa, da glasno kažemo NE onima koji žele Veliku Srbiju i pri tome da unište sve što je hrvatsko – smatra HSP dr. Ante Starčević.

U stranci su mišljenja kako je 'sadašnja vlast bolja s neprijateljima hrvatske države nego sa svojim narodom'. To je samo jedan od pokazatelja njihove antihrvatske politike, zaključuju.




HSP dr .Ante Starčević za 'veličanje četništva bez ikakve odgovornosti i sankcija' najodgovornijom smatra Vladu RH.

– S obzirom da se u Vladi koja nije hrvatska vlada nalazi više od 1/3 pripadnika srpske nacionalne manjine predlažemo da se u Vladi uvede dvojezičnost za koju se zalažu jer bi se očito određeni ministri bolje služili ćirilicom. Vlada na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem može se sramiti zbog svega što je učinila od kada su pobijedili na izborima a tome svjedoče i ovi događaji čijim odobravanjem Vlada želi zahvaliti svim braniteljima za ono što su dali za domovinu. Što drugo očekivati od skupine anacionalnih nevjernika od kojih su pojedinci na razne načine djelovali protiv hrvatske države s čijim stvaranjem se niti do danas nisu pomirili – zaključuje se u priopćenju.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.