Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Negativni komentari na račun političkog transfera Milanke Opačić: Evo što im poručuju kolege

Autor: Dnevno.hr

Nakon što je bivša ministrica socijalne politike i mladih objavila svoj odlazak u klub zagrebačkog gradonačelnika, našla se pod lavinom kritika.

Nakon što je bivša SDP-ova zastupnica Milanka Opačić objavila kako ulazi u klub u Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, uslijedile su brojne reakcije. Naime, istaknula je kako će ostati nezavisna zastupnica i kako će glasati po savjesti.

A na pitanje čime ju je Bandić “kupio” odgovorila je: “Donio mi je buket cvijeća, time sam zadovoljna.”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je odlazak bivše stranačke kolegice u klub Milana Bandića.

Milan Bandić je čovjek koji na sumnjiv način skuplja većinu i čini glavni stup vlade Andreja Plenkovića”, rekao je, piše N1. 

U svojoj kritici istaknula se bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor koja je oštro reagirala na prelazak Milanke Opačić.

‘Umjesto da osudi njegove mizogine, seksističke i primitivne izjave, gospođa zastupnica postaje mu sljedbenica. I pravo je; da ogorčena kritičarka HDZ-a i SDP-ova perjanica i uzdanica, postane dio Bandićeve vladajuće većine’, napisala je na Twitteru.




 

“Odnos snaga u Saboru više ni na koji način ne odražava volju birača na posljednjim parlamentarnim izborima. Današnja politička preletačica to na najzorniji način dokazuje. Sabor bez ugleda i snage”, istaknula je Kosor na Twitteru.

 

Međutim, nakon konferencije Milana Bandića vezane za oprost dugova građanima gdje je komentirao prelazak bivše SDP-ovke u svoje redove, Kosor je žestoko reagirala.

“Bandić veli da ne zna da je Opačić ušla u njegov klub. Čudi se. I kaže da je to, što ulaze k njemu, tema za psihoanalitičare. Kakvo brisanje poda gđom preletačicom”, napisala je Kosor na Twitteru.

Mostov politički tajnik Nikola Grmoja u srijedu je, nakon što je i bivša SDP-ovka Milanka Opačić prešla u saborski klub stranke Milana Bandića, kazao kako će idući tjedan biti još takvih prelazaka, da će to učiniti još jedan bivši SDP-ovac Mario Habek, označivši Most kao jedinu ‘antifoteljašku’ opciju za koju građani mogu biti sigurni da, daju li im vlast, neće izdati njihovo povjerenje.

“Mi smo jedina ‘antifoteljaška’ opcija u Hrvatskoj. Spočitava nam se kao najveći krimen da smo dva puta ušli u vlast. Točno je da smo u vlast ušli iz odgovornosti da mijenjamo, a dva puta smo zbog insistiranja na principima iz vlasti izašli”, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare u Saboru.

Istaknuo je kako je u Saboru danas čudna situacija jer se, kako je kazao, ne sjeća saborskog saziva da je ovoliko zastupnika napustilo svoje izvorne klubove i u potpunosti promijenilo pozicije.

“Događa se opća trgovina koju mi kao zastupnici ne možemo gledati. Mostovih 12 zastupnika je potpisalo u Vladi Tihomira Oreškovića, nakon što je HDZ srušio Tihomira Oreškovića, za raspuštanje Sabora. Vjerujte nudili su nam sve za bilo kakvo preslagivanje. To smo odbili i Hrvatska je po prvi puta otišla na prijevremene izbore. Ja bih rekao, kada gledam ovu trgovinu, da se pokazuje kako je to nedostižan etički standard za bilo koga na političkoj sceni”, poručio je.

Na pitanje zašto zastupnici prelaze Bandiću, Grmoja je odgovorio: “Mislim da Bandić ima dubok džep”.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.