Patrik Macek/PIXSELL

Nećete vjerovati što rade Plenkovićevi ministri dok se vi odmarate

Autor:

Premda su rezultati rada aktualne vladajuće garniture neopipljivi, predstavnici vlasti nedavno su se zaputili na godišnji odmor. No, to ne znači da ne rade ništa, jer kada je uhljebljivanje u pitanju hrvatski političari nikada ne miruju. Stoga su očito svoje, ali i odmore građana odlučili iskoristiti za raspisivanje desetak javnih natječaja za različita državna tijela za koja se traži 300-tinjak djelatnika.

Početkom kolovoza, Ministarstvo financija raspisalo je sukladno tome natječaj za člana Uprave Hrvatskih lutrija. Konkretnije, natječaj je raspisan 8. kolovoza, a rok za prijavu je 15 dana od objave u Narodnim novinama. Dakako, član Uprave bira se na četverogodišnji mandat, a preduvjet za prijavu jest deset godina radnog iskustva od čega pet na rukovodećoj poziciji. I Carinska uprava istoga je dana objavila natječaj iz kojeg proizlazi da traže 51 djelatnika. Središnji ured u Zagrebu te područni uredi diljem Hrvatske traže 26 službenika: upravnih referenata, stručnih suradnika i viših savjetnika.

Također, carinski uredi na graničnim prijelazima posao nude za 25 vježbenika. Posao se nudi i u Ministarstvu rada u zagrebačkom Inspektoratu rada gdje se poslovi nude za 12 inspektora rada. Oglas za posao raspisan je i od strane Ministarstva pravosuđa. Ondje pak tragaju za 25 savjetnika, referenata i stručnih suradnika na razini cijele države. Nekoliko dana ranije, odnosno 4.kolovoza Državna geodetska uprava raspisala je natječaj za 34 nova djelatnika u Središnjem uredu te u područnim katastarskim uredima diljem zemlje, a tragaju također za višim stručnim suradnicima, savjetnicima i referentima. U Ministarstvu pravosuđa donedavno se tragalo za novim glavnim tajnikom, a posao se može pronaći i u Uredu za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade gdje tragaju za devet referenata.

U ministarstvu policije od konca srpnja traže 34 državna službenika te nude posao na neodređeno vrijeme, slično je stanje i u Ministarstvu prometa iz kojeg tragaju za 36 novih djelatnika, od 13. Srpnja i u Ministarstvu okoliša tragaju za pojačanjem te zapošljavaju 40 novih djelatnika.

Ministarstvo turizma traži od 20. Srpnja sedam novih djelatnika, a stručne referente i savjetnike, njih šest traže i u Ministarstvu kulture. Pet djelatnika traži se u Ministarstvu regionalnog razvoja, a pojačanja se traže i u uredima državne uprave.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.