fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

Nećete vjerovati što rade Plenkovićevi ministri dok se vi odmarate

Autor: Iva Međugorac

Premda su rezultati rada aktualne vladajuće garniture neopipljivi, predstavnici vlasti nedavno su se zaputili na godišnji odmor. No, to ne znači da ne rade ništa, jer kada je uhljebljivanje u pitanju hrvatski političari nikada ne miruju. Stoga su očito svoje, ali i odmore građana odlučili iskoristiti za raspisivanje desetak javnih natječaja za različita državna tijela za koja se traži 300-tinjak djelatnika.

Početkom kolovoza, Ministarstvo financija raspisalo je sukladno tome natječaj za člana Uprave Hrvatskih lutrija. Konkretnije, natječaj je raspisan 8. kolovoza, a rok za prijavu je 15 dana od objave u Narodnim novinama. Dakako, član Uprave bira se na četverogodišnji mandat, a preduvjet za prijavu jest deset godina radnog iskustva od čega pet na rukovodećoj poziciji. I Carinska uprava istoga je dana objavila natječaj iz kojeg proizlazi da traže 51 djelatnika. Središnji ured u Zagrebu te područni uredi diljem Hrvatske traže 26 službenika: upravnih referenata, stručnih suradnika i viših savjetnika.

Također, carinski uredi na graničnim prijelazima posao nude za 25 vježbenika. Posao se nudi i u Ministarstvu rada u zagrebačkom Inspektoratu rada gdje se poslovi nude za 12 inspektora rada. Oglas za posao raspisan je i od strane Ministarstva pravosuđa. Ondje pak tragaju za 25 savjetnika, referenata i stručnih suradnika na razini cijele države. Nekoliko dana ranije, odnosno 4.kolovoza Državna geodetska uprava raspisala je natječaj za 34 nova djelatnika u Središnjem uredu te u područnim katastarskim uredima diljem zemlje, a tragaju također za višim stručnim suradnicima, savjetnicima i referentima. U Ministarstvu pravosuđa donedavno se tragalo za novim glavnim tajnikom, a posao se može pronaći i u Uredu za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade gdje tragaju za devet referenata.


U ministarstvu policije od konca srpnja traže 34 državna službenika te nude posao na neodređeno vrijeme, slično je stanje i u Ministarstvu prometa iz kojeg tragaju za 36 novih djelatnika, od 13. Srpnja i u Ministarstvu okoliša tragaju za pojačanjem te zapošljavaju 40 novih djelatnika.

Ministarstvo turizma traži od 20. Srpnja sedam novih djelatnika, a stručne referente i savjetnike, njih šest traže i u Ministarstvu kulture. Pet djelatnika traži se u Ministarstvu regionalnog razvoja, a pojačanja se traže i u uredima državne uprave.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.