Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NEĆETE VJEROVATI O KOME SE RADI! Ovo je deset najplaćenijih saborskih zastupnica: Primanja veća od 17 tisuća kuna

Autor: Iva Međugorac

Nerijetko se u javnom i političkom prostoru progovara o ženskim pravima, kao i načelno o broju žena u političkoj areni. U Saboru međutim, u ovom sazivu ima podosta žena, premda su one u manjini u usporedbi sa svojim muškim kolegama. Unatoč tome ne može se reći da saborske zastupnice loše zarađuju, štoviše, u korak prate saborske zastupnike.

Kada se govori o najplaćenijim saborskim zastupnicama, tada na prvom mjestu treba spomenuti saborsku zastupnicu Vesnu Vučemilović s plaćom od 21.825 kuna. Iako je Vučemilović široj javnosti najpoznatija kao sestra Miroslava Škore, ona je u Saboru iznimno aktivna. Dok se njezin brat nedavno okrenuo vlastitom zastupničkom klubu, Vučemilović je ostala vjerna Hrvatskim suverenistima.

Heroina desnice, novinarka i jedna od najpoznatijih saborskih zastupnica Karolina Vidović Krišto mjesečno uprihodi 20.425 kuna, pa je time druga najplaćenija saborska zastupnica u državi, koja svoj novac uspijeva zaraditi učestalim aktivnostima, koje nerijetko nerviraju predsjednika Sabora HDZ-ova Gordana Jandrokovića. Nakon Krišto, iduća na listi je Renata Sabljar Dračevac čija plaća iznosi 19.733,40 kuna. Riječ je o bivšoj SDP-ovki koja se nedavno pridružila Klubu socijaldemokrata, inače liječnici iz Rijeke te šefici saborskog Odbora za zdravstvo.

Jedna od poznatijih zastupnica u Hrvatskom saboru zasigurno je SDSS-ova Dragana Jeckov s mjesečnim primanjima od 19.100 kuna. Široj  je javnosti postala poznata radi svog saborskog govora na srpskom jeziku, a nedavno je pažnju privukla zahtjevajući da se na HRT-u prikazuje Dnevnik na srpskom jeziku.

Vrlo je kratko kao ministrica pažnju privlačila HDZ-ova Vesna Bedeković koja danas kao saborska zastupnica zarađuje 18.930 kuna. Iza nje, na listi najplaćenijih saborskih zastupnica nalazi se Vesna Nađ, zastupnica SDP-a koja mjesečno zarađuje 18.706 kuna dok je iduća Ivana Posavec Krivec iz SDP-a koja mjesečno zaradi 18.692 kune.

Tu je i još jedna HDZ-ova bivša ministrica, riječ je o Nadi Murganić s primanjima od 18.532 kune, ali i bivša europarlamentarka Marijana Petir čija plaća iznosi 18.301 kunu. Listu najplaćenijih saborskih zastupnica završava najpoznatija SDP-ovka Sabina Glasovac s plaćom od 18.215 kuna.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.