Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Nećete vjerovati do kud je ovo došlo: Migranti u posljednjoj misiji napravili nešto nečuveno

Autor: Dnevno.hr

Mještane sela Cvetlin u općini Bednja uznemirila je u srijedu ujutro oštećena ograda mjesnog groblja, a pretpostavlja se da su to učinili migranti koji pokušavaju prijeći hrvatsko-slovensku granicu, priopćeno je iz Općine, u kojoj drže da zasad nema razloga za poduzimanje nekih posebnih sigurnosnih mjera jer nije bilo slučajeva oštećivanja privatne imovine.

Granična policija u ophodnji je uočila da je oštećena ograda mjesnog groblja, a pretpostavlja se da su ilegalni migranti, koji su u noćnim satima s utorka na srijedu na tom predjelu prelazili hrvatsko-slovensku granicu, misleći da su naišli na žičanu prepreku sa slovenske strane, prerezali nosivu žicu na vrhu ograde kako bi je savili i lakše je prešli, stoji u priopćenju.

Iako znaju da ilegalna migrantska ruta prema Sloveniji prolazi kroz Cvetlin i Jamno i nitko nema ništa protiv migranata, stanovnici cvetlinskoga kraja, posebice samačka kućanstva i vlasnici vikendica, uznemireni su i brine ih sigurnosni aspekt, “odnosno nikako im nije svejedno tko im se u noćnim satima kreće oko kuća, a boje se i provala u vikendice“, ocjenjuje u Općini.

Ističe se također da zasad nema razloga za poduzimanje nekih posebnih sigurnosnih mjera, budući da, prema raspoloživim informacijama, dosad nije bilo slučajeva oštećivanja ili krađe privatne imovine građana od strane migranata, kojima je prvenstven cilj da granicu prijeđu što prije i što brže se udalje s graničnog područja. Iz općinske uprave Bednje mještane su ipak pozvali da u noćnim satima zaključavaju vrata.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.