Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NE OTVARAJTE! Lažna nagradna igra Hrvatske pošte kruži među građanima, evo kako ju prepoznati

Autor: Andrej Jelušić

Ovih dana dio građana dobio je primamljivu obavijest na svojim pametnim telefonima, a to je da ih je Hrvatska pošta odabrala kao dobitnika Samsung S10 ili iPhone 11 Pro mobitela.

S obzirom da su Internet prevare nažalost sve češće, poslali smo upit Hrvatskoj pošti kako bi saznali o čemu je riječ.

“U pitanju je lažna nagradna igra u kojoj se pošiljatelj lažno predstavlja kao organizator nagradnih igara i promocija u ime Hrvatske pošte. Pozivamo korisnike da ne otvaraju takve i slične poruke ili poveznice koje su u njima nalaze jer se time izlažu riziku od krađe osobnih podataka”, upozorili su iz Pošte.

Screenshot

Također su ukazali i kako možete prepoznati radi li se o lažnoj nagradnoj igri.

“Lažne objave ili nagradne igre možete prepoznati obratite li pozornost na neke od detalja: adresu internetske stranice – adresa službene internet stranice Hrvatske pošte je www.posta.hr, logotip – prevaranti često upotrebljavaju stari logotip Hrvatske pošte te pravopis i gramatiku”, objasnili su te pozvali sve građane da prvo provjere nalazi se objava na njihovim službenim stranicama.

“Pozivamo korisnike da prvo provjere nalazi li se promovirana objava na službenim komunikacijskim kanalima Hrvatske pošte – Facebook stranici, Instagram profilu ili na web stranici. Lažne nagradne igre redovito prijavljujemo Nacionalnom CERT-u, a na našoj web stranici informiramo i upozoravamo korisnike na lažne objave”, ističe Hrvatska pošta.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.