SVEĆENIK PRCELA: ‘Ne mogu oprostiti Kolindi izjavu da je NDH zločinačka i nije nezavisna’ PREDSJEDNICA ODGOVORILA NA PROZIVKE!

Autor: A.P.

- Pa nismo mi bombardirali ni Drezden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica? Ma dosta više da sami po sebi pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vrijeme za vrijeme ove dvojce predsjednika koji su bili, možemo kazati, predsjednici antihrvatske države. I zato mi je drago što su naši branitelji dobili svoga ministra branitelja - kazao je također u izravnom prijenosu.

Prior dominikanskog samostana u Splitu svećenik Luka Prcela  u izravnom prijenosu na HRT-u u propovijedi je rekao da predsjednici zamjera izjavu jer da NDH nije bila zločinačka.

– Ne mogu podnijeti kad netko nekoga udara bez razloga, i ne mogu podnijeti kad i moj narod nekoga udara bez razloga. Pogotovo ne mogu podnijeti da mi sami po sebi pljujemo. Strašno je kada mi, evo sada se nalazimo u mjesecu svibnju, u subotu će se ići na Bleiburg. Zaboravili smo da smo bili ta žrtva. Ja ne mogu nikako oprostiti ovo što je Kolinda Grabar Kitarović izjavila da je hrvatska država, Nezavisna država nije bila nezavisna i da je bila zločinačka. Tko to kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od ’41. do ’45.? Ma, ja pitam ako je morala to reći pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki – naveo je Luka Prcela.

– Pa nismo mi bombardirali ni Drezden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica? Ma dosta više da sami po sebi pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vrijeme za vrijeme ove dvojce predsjednika koji su bili, možemo kazati, predsjednici antihrvatske države. I zato mi je drago što su naši branitelji dobili svoga ministra branitelja – kazao je također u izravnom prijenosu.

Zatim se dotakao ministra branitelja Tome Medveda.

– Ministra koji nije bio savjetnik ni jednog ni drugog predsjednika, koji nije završio škole u Kumrovcu ili Bileću. Ministra koji je ratovao sa svojim prijateljima,kolegama sa našim ratnicima i borcima. mi se trebamo boriti za istinu, za pravdu, za svoj narod. Nemoj dopustiti da po nama itko pljuje. To nije Kristov nauk. On nije dopustio da ga udara sluga velikog svećenika, ne dopuštamo ni mi da nas itko udara. Budimo svoji, branimo svoje, ne uzimajmo tuđe, kao što nikad nismo, amen – naveo je Luka Prcela u propovijedi.

Predsjednica Grabar Kitarović: Ja Vama opraštam

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je svećeniku Prceli, kazavši da on njoj možda i ne može oprostiti njenu izjavu, ali da mu ona oprašta njegovu.

Okrenimo se budućnosti! – napomenula je predsjednica Grabar-Kitarović na svom Facebook profilu.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.