Screenshot

‘Ne mogu komentirati nepravomoćne presude, ali vi ste toliko pametni da kod vas može sve’: Bandić žestoko odgovorio

Autor: Hina

Gradski zastupnik Renato Petek upitao je u četvrtak na aktualnom satu sjednice Skupštine zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića financira li pod krinkom brige za djecu jednog te istog vlasnika različitih tvrtki od kojeg iznajmljuje prostore “po basnoslovnim cijenama” za potrebe centra Goljak

Na to mu je gradonačelnik odgovorio da račune kako upravlja gradom ne polaže njemu nego građanima.

Centar Goljak djeluje na nekoliko lokacija u Zagrebu, a Petek je upitao gradonačelnika što je s realizacijom projekta koji bi na jednom mjestu objedinio sve aktivnosti te ustanove.

“Kako je upravljam Gradom Zagrebom, ja ne polažem račun vama, vi me niste ni izabrali, nego građani”, odgovorio mu je Bandić, najavivši zastupniku pisani odgovor.

Petek je naveo da će najam za deset godina koštati 21 milijun kuna te istaknuo da će se nakon deset godina centar iseliti iz tih prostora i neće imati vlastitu imovinu za daljnji rad.

“Grad ima ogroman broj poslovnih prostora, više od 200 zgrada, 2000 poslovnih prostora i 6000 stanova kojima upravlja, a ide se u najam prostora i uvijek kod istog vlasnika različitih tvrtki”, kazao je Petek, upitavši koliko se moglo izgraditi u sklopu realizacije projekta za 20 milijuna kuna, koliko je utrošeno za najam.

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) upitao je gradonačelnika osjeća li političku odgovornost s obzirom da je šestero njegovih bivših suradnika optuženih u tzv. aferi GUP, nepravomoćno osuđeno na uvjetne kazne zbog malverzacija sa zagrebačkim urbanističkim planovima iz 2007. godine.




“Trećina vaše gradske vlade osuđena je zbog ilegalnih ispravaka GUP-a kojima je omogućena korist privatnim investitorima. To je kao da pola Plenkovićeve ili Milanovićeve vlade bude osuđeno zbog ilegalnih zakona ili planova koji su nekome omogućile korist”, kazao je Tomašević.

“Ne mogu komentirati nepravomoćne presude, ali vi ste toliko pametni da kod vas može sve”, odgovorio mu je gradonačelnik, poručivši da jedino odgovara građanima jer su ga oni izabrali.

Bandić mu je poručio da je trebao živjeti u vrijeme bivše države i tadašnjeg Kaznenog zakona i njegova članka 133. koji je propisivao da svi koji zlonamjerno i neistinito prikazuju društveno-političke prilike u zemlji mogu biti osuđeni zatvorom od jedne do deset godina.




HSLS-ov zastupnik Vladimir Andrić upitao je gradonačelnika zbog čega se odustaje od projekta izgradnje bazena na mjestu karting centra u Španskom.

“Imamo dvije solucije, nisam potpisivao ugovor za karting centar sa Željkom Gredičakom, to sam naslijedio. To je na sudu i ne mogu ništa napraviti. Sud radi svoj posao”, kazao je Bandić.

Uvjeren je da će umjesto u karting centru, naći rješenje u ŠRC-u Špansko i tamo napraviti bazen i to, kako je rekao, u ovom mandatu.

Gradnja bazena planirana je na prostoru karting centra kojem je početkom 2015. istekla dvadesetogodišnja  koncesija. Prema pisanju Jutarnjeg lista ugovor iz 1995. godine, potpisan u vrijeme kada je HDZ upravljao Zagrebom, navodi kako je po isteku roka od 20 godina zakupoprimac dužan zemljište i na njemu izgrađene objekte i stvari predati u vlasništvo i posjed Gradu Zagrebu, ali uz naknadu za neamortizirani dio vrijednosti poslovne zgrade.

“Dao sam nalog da se paralelno razmatra lokacija sportskog centra Špansko da ne gubimo vrijeme, jer po našem sudovanju to može trajati još pet godina, a ja se ne mogu nagađati ko na placu s Gredičakom i obeštetiti njega jer on traži neku basnoslovnu svotu love koju ne mogu izvadit iz rukava”, kazao je gradonačelnik.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.