NAVIJAČ U ŠOKU: ‘Policija mi je škarama odrezala riječ ‘Albania’ s transparenta, a nedavno oduzela zastavu HOS-a! Što je njima? (FOTO)

Autor: Snježana Vučković

"Ja se sad pitam, kod koga ta riječ izaziva nelagodu? Vjerojatno kod istih onih kojima smeta i zastava HOS-a. Hrvatska zastava koja je natopljena krvlju", zaključuje Miroslav Krstulović.

Miroslav Krstulović, splitski navijač i veliki domoljub, postaje prepoznatljiv po svojim nevoljama s transparentima podrške koji se tamošnjoj policiji nikako ne sviđaju. Još se nije ohladio incident kada su mu pod prijetnjama da će mu “nabiti kameru u usta” ako ne makne zastavu HOS-a tu zastavu i oduzeli, već se dogodio novi…

– Na jučerašnjoj utakmici Split-Osijek razvio sam transparent “Viva Sokol, viva Albania”. Sokol je inače splitski igrač, a ovaj je transparent zbog nedavnih događanja bio moja podrška njemu. Bio sam iznenađen kada mi je prišla policija i počela je vika: “Što to piše? Ha, što to piše?”, navalili su s pitanjima, a meni ništa nije bilo jasno – ispričao je za naš portal navijač Krstulović.

– Tada mi je policajac kazao kako riječ “Albania” izaziva nelagodu kod nekih ljudi, donio škare i tu riječ odrezao, tako da je ostalo samo “Viva Sokol, viva”. Ja se sad pitam, kod koga ta riječ izaziva nelagodu? Vjerojatno kod istih onih kojima smeta i zastava HOS-a. Hrvatska zastava koja je natopljena krvlju – zaključuje Miroslav Krstulović.

Splitski navijač kojeg su zbog “neprikladnih transparenata” na pik uzeli zaštitari i policajci, tvrdi da su mu i ovog puta tvrdili kako je zastava HOS-a “izričito zakonom zabranjena”, što je domoljuba Krstulovića naročito razljutilo:

– Ne mogu vjerovati… Zastava pobjednika… Iako bih to želio, ja na utakmice više ne smijem sam sa ovom zastavom. Trebalo bi nas doći barem tridesetak, pa da vidimo kakva bi onda bila reakcija policije. Želja mi je doći s pripadnicima HOS-a za koje znam da na obljetnicama najnormalnije nose svoja obilježja. Pa, ajde onda, neka njima kažu da je zastava zabranjena – razočaran je navijač kojem se zbog transparenta preko Facebooka zahvalio albanski igrač Sokol.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.