Naslovnica srpskih “Novosti” uvreda je za građane Hrvatske

Autor: hina

Zaista je neprihvatljivo dovoditi u kontekst agresora i njegovo zrakoplovstvo, koje je razaralo i ubijalo po Hrvatskoj, sa zrakoplovstvom hrvatskih oružanih snaga, kaže Vukelić.

Ministar obrane Branko Vukelić smatra da je naslovnica tjednika “Novosti” uvreda za sve sudionike Domovinskoga rata i za sve građane hrvatske države, a pogotovo za branitelje i stradalnike Domovinskoga rata.

U telefonskoj izjavi za večerašnji treći dnevnik Hrvatske televizije (HTV) ministar Vukelić istaknuo je kako je zaista neprihvatljivo dovoditi u kontekst agresora i njegovo zrakoplovstvo, koje je razaralo i ubijalo po Hrvatskoj, sa zrakoplovstvom hrvatskih oružanih snaga koje danas štite i brane Hrvatsku i sudjeluju u mnogim aktivnostima, kao što su protupožarna obrana i pomoć stradalima.

Na pitanje hoće li tražiti da se ukine financiranje tjednika “Novosti” iz državne blagajne, Vukelić je rekao da to nije u njegovoj nadležnosti te da to ne namjerava tražiti, kao i da su se o tome, koliko on zna, oglasile i udruge.

Istaknuo je da je očekivao da će se glavni urednik “Novosti” na neki način ispričati za neprimjerenu usporedbu, ali da takve izjave nije čuo.

Potvrdio je da je o tome razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor i ponovio kako je neprihvatljivo dovoditi u kontekst onoga koji je napadao Hrvatsku i onoga tko ju danas brani.

– Ako nekoga danas veseli velika nesreća koja se dogodila – pad dvaju zrakoplova, onda nas to treba žalostiti i trebamo se pitati zašto to nekoga veseli, kao što je sve nas u Hrvatskoj veselilo kada su naši branitelji oborili dva zrakoplova tzv. JNA koji su ubijali i rušili Hrvatsku – izjavio je.

Na naslovnici najnovijega broja tjednika “Novosti”, koji izdaje Srpsko narodno vijeće, objavljena je fotografija dvaju hrvatskih “migova” s nacionalnim obilježjem i naslovom “Obadva, obadva su pala!”.




Zbog te naslovnice i činjenice da se taj tjednik financira iz državnog proračuna danas je prosvjedovao i Hrvatski Helsinški odbor za ljudska prava (HHO).

MORH – hrvatski ‘migovi’ nisu isto što i Vazduhoplovstvo JNA




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.