N1

NAŠIM NOVCEM IVANU ĐAKIĆU PLAĆEN BAZEN OD 130.000 KUNA!

Autor: Dnevno

Ivan Đakić nedavno je nepravomoćno proglašen krivim uz kaznu od 11 mjeseci uvjetno zbog prijetnji novinaru i netrpeljivosti prema Srbima. Sud je kao olakotnu okolnost prihvatio da ranije nije osuđivan i to da je Đakić – poduzetnik. Ministar Gari Cappelli, također član HDZ-a kao i Ivanov otac, Đakićevoj je tvrtki preko Ministarstva turizma dodijelio bespovratno 130 tisuća kuna.

Đakić je dobio 130 tisuća kuna za gradnju bazena u hotelu Divino u Pitomači preko programa Ministarstva turizma “Konkurentnost turističkog gospodarstva”.

Hotel Divino nalazi se u Pitomači na magistralnoj cesti iz smjera Virovitice. Otvoren je prije dvije godine s Đakićima kao vlasnicima. Do tada je postojao deset godina pod imenom Aida. Hotel ima 20 moderno uređenih soba i u njemu radi desetak ljudi. U sklopu hotela je i restoran s 300 sjedećih mjesta. Prilikom otvaranja hotela Đakić junior najavio je kako će prostor biti upotpunjen dvama velikim bazenima i teniskim terenima, a tu je, čini se, uskočilo Ministarstvo turizma.

U hotel je navodno bilo uloženo oko 3,5 milijuna kuna, a iza njega je stajao poduzetnik Stjepan Široki sa svojom tvrtkom Zlatni klas, dok ga nije izgubio – navodno upravo zbog  Đakića i lokalnog HDZ-a koji su mu, prema njegovim riječima, “sve smjestili” optuživši ga da je državi dužan više od 3 milijuna kuna (upravo iznos uložen u hotel).

Đakić je priznao da je htio tu zgradu još 1999., ali je Tena comerce, tadašnji vlasnici, nisu htjeli na njega prepisati.  Tvrtka Zlatni klas ubrzo je otišla u stečaj, a prestala je postojati 2011. godine, kada je izbrisana iz registra poslovnih subjekata. Stjepan Široki se početkom godine prisjetio događaja iz 2010. godine te i dalje tvrdi kako su mu sve namjestili HDZ-ovci. “Da, ostao sam bez hotela. Natovarili su mi na leđa čak tri prijave u visini od pet milijuna kuna. Sve su prijave na kraju odbačene i od svega nije bilo ništa. No što mi to vrijedi… Tvrtka je otišla u stečaj, zemljište je dobila banka i onda se ta zgrada prodala. Stao sam im na žulj”, rekao je razočarano Široki.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.