fbpx
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NAROD ODLUČUJE TRAŽI PONOVNO PREBROJAVANJE POTPISA ZA REFERENDUM: ’Potpise su brojali sada već dokazani pomoćnici Josipe Rimac’

Autor: Dnevno

Zbog toga što se na čelu Povjerenstva za provjeru potpisa, u vrijeme kada su se potpisi prikupljali za referendum o izmjenama izbornog zakona, nalazila Terezija Marić, sada svima poznata kao aktivna sudionica u aferi Josipe Rimac, inicijativa Glas Naroda najavila je slanje zahtjeva za ponovno prebrojavanje potpisa. Tada pak, utvrdilo je Povjerenstvo, potpisa nije bilo dovoljno.

Osim nje, sporan je i tadašnji ministar uprave Lovro Kuščević, također USKOK-ov osumnjičenik.

“Tko može garantirati da su ona i njezin tadašnji šef, bivši ministar Kuščević bili pošteni prilikom provjere više od 800.000 potpisa hrvatskih građana za referendum o promjeni izbornog sustava?”, rekao je Luka Mlinarić, koordinator GI Narod odlučuje na tiskovnoj konferenciji.


“Baš te dvije osobe bile su zadužene za sve procedure, za brojanje i za reviziju potpisa. To je ono što je građanska inicijativa upozoravala ove dvije godine, na tu prljavu igru, kojom se hrvatskom narodu oduzelo pravo na najvažniji referendum, to je referendum o promjeni izbornog sustava”, dodala je Natalija Kanački iz inicijative.

ŠKORINA SESTRA NAPALA HŽ: Vlakovi voze 20 na sat, a ukidate i ono malo što imamo

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.