Slavko Midzor/PIXSELL

Naprijed Hrvatska: Karamarkova izjava o krađi mandata dovodi u pitanje i predsjedničke izbore

Autor: Hina

"Ako netko iznese takve sumnje treba biti odgovoran, jer ako je izjava netočna trebao bi odstupiti, a ako je točna netko bi trebao završiti u zatvoru. To je izjava koja u pitanje dovodi i predsjedničke izbore, pogotovo ako u obzir uzmemo da u biračkim odborima na parlamentarnim izborima sjede predstavnici stranka, a na predsjedničkim ne", kazao je Žagar.

Izjava potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o krađi mandata na parlamentarnim izborima dovodi u pitanje i predsjedničke izbore, istaknuli su u srijedu na konferenciji za medije predstavnici stranke Naprijed Hrvatska – Progresivni savez.
Glavni tajnik stranke Mislav Žagar izrazio je nezadovoljstvo Karamarkovom izjavom jer smatra da su time poljuljani temelji demokracije.
“Ako netko iznese takve sumnje treba biti odgovoran, jer ako je izjava netočna trebao bi odstupiti, a ako je točna netko bi trebao završiti u zatvoru. To je izjava koja u pitanje dovodi i predsjedničke izbore, pogotovo ako u obzir uzmemo da u biračkim odborima na parlamentarnim izborima sjede predstavnici stranka, a na predsjedničkim ne”, kazao je Žagar.
Zamjenik predsjednika stranke Naprijed Hrvatska Josip Kregar upozorio je da Vlada ne može imati legitimitet ako je Sabor izabran na nelegalan način, uz krađu glasova.
Umjesto oduševljenja Vladu prate skandali i dojam da, uz izuzetke, na vlasti nisu ljudi koji znaju okončati krizu. “Obećanja biračima gurnuta su u kut, a iznenadne teme, ciljevi i prijedlozi koji se nisu spominjali prije izbora odvlače pažnju sa zbiljskih problema”, rekao je Kregar.
Također je optužio predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da se svim silama trudio razbiti ljevicu, uništavajući manje stranke kao što su Naprijed Hrvatska i ORaH, te stopirajući moguće koalicije unutar ljevice. Na taj način doslovno je prepustio izbore HDZ-u, smatra Kregar.
“Osoba koja je stavila svoj potpis na koaliciju s HDZ-om, nikako ne može sebe predstavljati liderom ljevice. Na ljevici je potreban novi lider koji će spajati i okupljati te imati strategiju”, poručio je Kregar.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.