fbpx
Davor Puklavec/PIXSELL

NAPOKON SE OGLASIO I REKTOR BORAS: Poslao poruku o posljednjim prijavama za spolno zlostavljanje na sveučilištu

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, napokon se oglasio u vezi prijava za spolno uznemirivanje i zlostavljanje podnesenih tijekom proteklih dana i na nekoliko fakulteta toga sveučilišta.

Nakon što je pokrenut regionalni Me Too pokret, na Facebook stranici “Nisam tražila”, stigle su i prijave o spolnom uznemiravanju i zlostavljanju i na nekoliko fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Neke od institucija na kojima su prijavljeni slučajevi spolnog uznemirivanja i zlostavljanja već su interno poduzeli neke korake, pa je tako dekanica Akademije dramske umjetnosti Franka Perković najavila da će ovaj tjedan uputiti prijave DORH-u.

Sveučilište u Zagrebu također je na svojim web stanicama osudilo svaki oblik spomenutoga ponašanja. Rektor Boras istaknuo je da Uprava Sveučilišta oštro osuđuje sve oblike zlostavljanja te snažno podupire i štiti sve koji su spremni deklarirati doživljenu traumu.

S tim u vezi, napomenuo je da se zlostavljanje ili sumnja na zlostavljanje može prijaviti na način utvrđen odredbama Etičkoga kodeksa Sveučilišta u Zagrebu.
Rektor Boras izvijestio je da Sveučilište u Zagrebu u ovome trenutku nije zaprimilo nikakve službene obavijesti o bilo kakvim događajima ili statusu članova akademske zajednice u vezi s postupanjem državnih tijela Republike Hrvatske. Najavio je da će o svim budućim možebitnim postupcima i odlukama na Sveučilištu u Zagrebu javnost biti pravovremeno obaviještena.

Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.