Foto: Instagram

NAPADNUTA MAJA SEVER! Ružan incident na ljetovanju: ‘Frajer je vikao, uzeo nam je mobitel. Rekla sam mu samo da nas ne dira’

Autor: Dnevno.hr

Novinarka HRT-a Maja Sever danas je napadnuta kod otočića Tijata u šibenskom arhipelagu, koji je pod lupu javnosti došao nakon što je tamo bespravno izgrađen restoran koji je na koncu zatvorila inspekcija.

Ugostiteljski objekt Spirito u uvali Tijašnica na otoku nije zadovoljio minimalne uvjete za rad, lučka kapetanija Šibenik utvrdila je nelegalnu gradnju pontona i sunčališta dugog 200 metara kvadratnih.

Kako piše Morski.hr, uzurpaciju i nelegalno korištenje pomorskog dobra potvrdilo je i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Još 2018. Godine građevinska inspekcija napisala je rješenje o uklanjanju bespravne gradnje.

Išle su vidjeti radi li restoran

Sever i bivša zamjenica ministra pravosuđa i sutkinja Sandra Artuković, išle su vidjeti je li restoran radi, unatoč njegovu zatvaranju od strane Državnog inspektorata jer je objavljena snimka, nastala sinoć, na kojoj se vidi da je restoran i dalje pun gostiju.

Jedan je svjedok s otoka Prvića rekao da je žene napao vlasnik restorana, došao do njihovog broda, ušao, uzeo mobitel i bacio ga. One su pozvale policiju koja je došla na uviđaj i napravila zapisnik.

‘Vikao je i bio neugodan’

“Bila je neugodna situacija. Išle smo vidjeti je li restoran radi. Frajer je vikao i bio je neugodan. Ušao je u naš brod i uzeo nam je mobitel! Rekao je da brišem slike. Dala sam mu mobitel i rekla da nas samo ne dira. Policija mu je objasnila da je ovo javna površina i da nam ne može nitko zabraniti slikati. Nisam nikome slikala lice, već kako slikam plažu. Nisam bila na istraživačkom zadatku”, pojašnjava za Morski.hr Maja Sever, koja priznaje da je iako na godišnjem odmoru, sada u nepotrebnom strahu.

“Ja ne znam tog čovjeka i ne znam zašto nas je napao. Bio je jako neugodan”, rekla je Sever.




Restoranom upravlja tvrtka Sottovento iz Vodica. Upit smo poslali i šibenskoj policiji, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.