Screenshot/Twitter

Napad na slobodu medija: Osudio ih i Bojan Glavašević!

Autor: dnevno.hr

Ovaj put napali su novinarku Televizije Z1, Hanu Tabaković

Hrvatsko društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava, inače pro-SDP-ovska udruga koju vodi Nada Balen, a poznata je po stalnim tužakanjima Hrvatskom novinarskom društvu, svih koji im se ne sviđaju; ovaj put napali su Hanu Tabaković.

Njihovo nevjerojatno redikulozno pismo Hani Tabaković prenosimo u cijelosti:

“Poštovana,

kao visokoobrazovana, empatična, topla, elokventna i prelijepa novinarka (podsjećate na pjesmu pok. Tomislava Ivčića ‘Crna ženo, najljepša si znaj!’), već godinama uživate velike simpatije Odbora za medije Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava (dalje: Društvo) i moje osobne ali sada Vas – prisilili ste me na to – moram oštro ukoriti zbog Vašeg očiglednog priključenja kampanji petparačkih kadrova poznatog neradnika Zorana Milanovića i njemu sklonih novinarski i novinara protiv visokoobrazovanog, marljivog, pristojnog i moralno neukaljanog predsjednika SDP-a gospodina Davora Bernardića.

Društvo Vam je to, međutim, spremno oprostiti ako svojom pameću, ljepotom i autoritetom gospodinu Bernardiću, prof. dr. sc. Ivi Josipoviću i gospodi Stjepanu Mesiću i Kreši Beljaku ubuduće počnete pomagati u njihovu hvalevrijednom zajedničkom nastojanju da se nakon katastrofalnog mandata Zoran Milanovića SDP kao stožerna politička stranka socijaldemokratske opcije što prije konsolidira. Naše Društvo nije svrstano ni ideološkopolitički ni stranački. Zalaže se isključivo za zaštitu i promicanje univerzalnih vrijednosti, što, kada je o politici i političarima riječ, znači, za što veći ugled i utjecaj visokoobrazovanih, dokazano marljivih, pristojnih i moralno neukaljanih ljudi na čelu SVIH naših političkih stranaka”.

 

Na tu besmislicu reagirao je i član SDP-a Bojan Glavašević, koji je dotičnu udrugu i njihovu predsjednicu oštro osudio na Twitteru:







Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.