Nakon teksta na Dnevno.hr policija češlja vukovarski Komunalac, tvrtku Sabina direktora

Autor: Marko

Kako saznajemo, tvrtka Komunalac našla se na meti policije nakon našega teksta, a naš izvor tvrdi kako je ova neugodna situacija naljutila direktora, kojega je na tu funkciju navodno postavio Sabo.

Nakon teksta objavljenog na našem portalu vezanog uz poslovanje vukovarskog Komunalca, policija je, kako saznajemo, danas posjetila spomenutu tvrtku. Ispitali su, tvrdi naš izvor, među ostalima i direktora Vladu Križana koji je zbog ove neugodne situacije kako saznajemo prilično ljut. Podsjetimo, o zbivanjima o vukovarskom Komunalcu za naš portal progovorio je Saša Egić, vukovarski vijećnik te jedan od bivših članova SDP-a. Po njemu, grad u kojem živi je korumpiran, a umjesto gospodarstva bave se politikom Željka Sabe.

Naš sugovornik Egić nekoć je bio direktor spomenute tvrtke u kratkom periodu te se stoga osvrnuo na najnovije događaje. Naime, Komunalac u svojem sustavu ima Poslovnu jedinicu Eksploatacija pijeska i prijevoza putnika na Dunavu.

“Trajekt/skela „Golubica” odavno već ne prometuje i ne prevozi putnike, a tako će uskoro biti i s eksploatacijom pijeska. Naime, u utorak 15. travnja, potpisan je predugovor o prodaji broda „Plitvice” (i ne samo “Plitvice”, već i brod TS-4081, koji služi kao pristan), koji je desetak godina bio u vlasništvu tvrtke Komunalac i koji je vadio pijesak iz Dunava i deponirao ga na vlastitu deponiju. Godinama je pijesak prodavan u količinama i do 100000m3. I sam sam u kratkom vremenu svoga boravka u tvrtci prodao 30-tak tisuća kubika. Međutim, kako ja nisam postao direktor blagoslovom SDP-a i Željka Sabe, postavljen je Vlado Križan, potjerani direktor „Borovo-Standarda”, gdje nije bio u stanju upravljati s osam konobara i gdje je ostavio dug od nekoliko milijuna kuna”, pojašnjavao je Egić te tvrdio kako isti nije u stanju prodati pijesak već ga je samo gomilao, a sada zajedno sa Sabom odlučuje se na prodaju broda za 200 tisuća eura.

“Koji je pravi razlog prodaje, ne znam, ali zasigurno nije ekonomski. Brod je u stvari zlatna koka Komunalca. Prodaja broda, koju je morao blagosloviti taj isti Željko Sabo, kao predstavnik Skupštine tvrtke Komunalac, svakako nije rješenje. Pogotovo sada kada više nije gradonačelnik, a shodno tome ne bi trebala biti niti Skupština Komunalca. A da ne kažem da je nestao novi, nemontirani rotor, dio mehanizma za iskapanje pijeska, koji se radi po narudžbi i koji je plaćen 12 tisuća eura i koji se nalazio u krugu tvrtke, kao i stari, demontirani, koji je i dalje tamo. Očito je tu nešto drugo u pitanju, što bi svakako DORH trebao ispitati. Ovakav poslovni potez svakako ne pridonosi konsolidaciji tvrtke niti omogućava planiranje rada u budućnosti, koju svakako ima”, iznio je Egić svoju priču zbog koje po svemu sudeći institucije počinju odrađivati još jedan zahtjevan posao.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.