screenshoot

Nakon napada na vijećnicu, Obersnel i danas šokira! Carla Konta podržala kolegicu, prozvala ga bandićevski zacementiranim gradonačelnikom!

Autor: Dnevno

Na jučerašnoj današnjoj sjednici Gradskog vijeća u Rijeci gradonačelnik Vojko Obersnel napao je nezavisnu vijećnicu, bivšu HDZ-ovku, Ivonu Milinović. 

Nakon njegovog divljanja po dvorani, u Centru Zamet zavladala je neugodna tišina, a stvar je spašavao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Vijećnica Milinović u nekoliko je navrata u raspravi istaknula da ne može podržati rebalans proračuna zbog toga što je trebalo na rashodovnoj strani kresati programe Europske prijestolnice kulture te odustati od projekta obnove motornog broda Galeb, prenosi Index.

Spomenula je i da su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK i da je to krajnje dvojbeno. Obersnel je u jednom trenutku pukao. Poručio joj je da “ne s*re”, da ne priča gluposti, da je alapača i da vrijeđa sve zaposlenike gradske uprave.

“Mene odavde mogu izbaciti samo građani Rijeke”, rekavši kako ga nitko ne može izbaciti sa sjednice.

Na kraju se ipak smirio, sjeo na mjesto, a predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat dodijelio mu je opomenu.

Video vrijeđanja vijećnice Milinović možete pogledati na LINKU.




Obersnelu ovo nije prvi incident s Ivonom Milinović, inače bivšom HDZ-ovkom koja je isključena iz stranke nakon gostovanja u podcastu Velebit, gdje je spominjala vrbe i Srbe. Lani joj je riječki gradonačelnik, također na sjednici gradskog vijeća i uz povišene tonove, tijekom rasprave o Galebu rekao “dajte se koncentrirajte na što govorite, ili ste opet na visokim štiklama”, što su kasnije osudili i HDZ i Forum žena SDP-a. Obersnel je kasnije objašnjavao da se tom izjavom referirao na jednu njenu raniju izjavu s gradskog vijeća, kada je rekla “ja se ispričavam, imam malo pete, bole me noge pa sam malo zbunjena”, no šteta je već bila učinjena.

Ni dan nakon incidenta na gradskom vijeću, Vojko Obersnel ne popušta sa svojim gardom prema Ivoni Milinović, iako se ispričava zbog neprimjerene reakcije.

”Gospođa Ivona Milinović laže i svojim lažima između ostalog blati i ljude koji nisu ni dužnosnici ni političari ni gradski vijećnici i nisu dio političke arene. Iznosi neistine i o gradskom proračunu i o EPK projektu. Ja jesam reagirao neprimjereno i žao mi je zbog toga i ispričavam se svima koje je moja reakcija uznemirila, ali nakon šest sati slušanja takvih gluposti, svaki normalan čovjek izgubio bi mirnoću. To što je Ivona Milinović žena i što je gradska vijećnica, zasigurno ne mogu biti karakteristike koje je a priori aboliraju i dopuštaju joj vrijeđanje drugih ljudi. U svojoj prvoj rečenici na Gradskom vijeću je počela s omalovažavanjem i vrijeđanjem. I nije prestajala. Dapače, takvo njeno ponašanje traje od početka njenog vijećničkog mandata”,  kazao je riječki gradonačelnik.




Ivona Milinović rekla je za Jutarnji, da ispriku od gradonačelnika Obersnela ne očekuje niti smatra da građanke i građani Rijeke imaju išta od isprike prema njoj osobno, “ili prema njima osobno što ih je zadužio i doveo gradski proračun u apsolutnu nelikvidnost i propast i prije nastupa krize uzrokovane koronavirusom”.

”Ono što očekujem od gradonačelnika jest da hitno smjeni ili zatraži ostavku pročelnika za kulturu, gospodina Ivana Šarara, pod čijom ingerencijom su se događale vrlo netransparentne transakcije i u sklopu provođenja projekta EPK, što je rezultiralo kaznenim prijavama od strane hrvatske policije, zbog ozbiljne sumnje u namještanje natječaja za tvrtke iz Novoga Sada, ali i zbog ozbiljnih sumnji na korupciju i nepotizam i prije projekta EPK”, rekla je gradska vijećnica.

Kazala  je da je cijeli incident počeo iz jednostavnog razloga što je ona izrekla potpuno neospornu činjenicu koju gradonačelnik ne može demantirati jer je istinita, a to je da je suprug zaposlenice Grada Rijeke dobio honorar kao autor na otvaranju EPK.

”Obersnelov stvarni senzibilitet za žene

Stvarni senzibilitet g. Obersnela prema ženama još je jednom došao do izražaja kada je jučer imao još jedan “progresivni” ispad na kolegicu Ivonu Milinović.

Ona očito nije smjela izreći svoju istinu bez da ju se ne obezvrijedi kao alapaču koja s*re.

Jedna od najaktivnijih članica Gradskog vijeća ponovno je pokazala riječku hrabrost, a jedan od bandićevski zacementiranih gradonačelnika Hrvatske ponovno je pokazao svoju samodopadnost, nervozu i želju za sukobima”, komentirala je dr.sc. Carla Konta, riječka povjesničarka, koja je na parlamentarne izbore izašla kao nezavisna kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore u 8. izbornoj jedinici.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdrcarlakonta%2Fposts%2F153641683043442&width=500″ width=”500″ height=”649″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

OBERSNEL O SMJENI GENERACIJA U STRANCI: ‘U vrtiću će dosta teško biti tražiti rješenje za novog predsjednika SDP-a’

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.