Foto: kolaž Dnevno Foto 1,2: Facebook/Centovi dvori

NAKON INCIDENTA NA DRVENIKU OGLASIO SE VLASNIK, ALI I POLICIJA: ‘To nisam ja na videu, na plaži se može kupati svatko!’

Autor: L.B.

Nakon incidenta koji se dogodio na pomorskom dobru otoka Veli Drvenik, o kojem smo već pisali, u kojem je muškarac preko video poziva na mobitelu Čehinje, koja je gošća njegove kuće za odmor, prijetio novinarki Tonki Alujević kako bi otišla s “njegove” privatne plaže te psovao, pojavila se i njegova strana priče, koja se razlikuje od one koju je u medije plasirala novinarka.

Nema pojma o kakvom se videu radi

Naime, Tomislav Meštrović, vlasnik je kuće za odmor koja se nalazi iznad sporne plaže koja se oglašava kao privatna vila “Centovi dvori” na posjedu od 8,500 m2, koja kupačima “osigurava maksimalnu privatnost”. Kaže da je ljut, jer su kupačice prolazile kroz njegov posjed. Nakon incidenta pozvao je policiju, kao i novinarka nakon, a osim da on nije muškarac koji je preko videopoziva vrijeđao i prijetio, među ostalim, je rekao za Morski.hr :

“Da, ja sam zvao policiju, jer sam imao neovlašten prolaz preko parcele. Znači, prošle su mi gospođe neovlašteno kroz otvorena vrata mog vlasništva i zato sam zvao policiju”.

Foto: Facebook/Centovi dvori

Meštrović tvrdi kako nema pojma o kojem videu se radi i kako osoba koja vrijeđa nije on te kako nije ni rekao da je plaža njegova.

“Ne, nemam pojma koji video, tko, šta… tko to zna kaj je to. Ovaj, ja sam zvao policiju zbog neovlaštenog prolaza kroz moju parcelu i ima vjerojatno policijski zapisnik, ako budete to tražili, oni će vam to dati i to je to. Naravno, jeste li vi to čuli da je netko nekoga sterao s te plaže ikada?”

Dodao je kako nema pojma o kakvom se videu radi.

“Nisam to uopće gledao, niti ću gledat, niti me zanima. Samo me zanima da mi se ne ulazi u parcelu bez veze, ako ih ja ne pozovem, evo, ništa drugo”, rekao je potvrdivši kako su Čehinje njegove gošće.




‘Privatna plaža isključivo za goste vile’

Kada se u Google upiše naziv posjeda, jasno je vidljivo na više mjesta kako se kuća oglašava na način da gostima garantira “privatnu plaža isključivo za goste vile”, što je u Republici Hrvatskoj nemoguće, budući se šest metara od crte mora prema kopnu smatra pomorskim dobrom na koje baš svatko ima pristup. Tu vlasništvo kao takvo ne može postojati.

Tomislav Meštrović za put koji je izgrađen od njegovog posjeda do pomorskog dobra kaže da je izgradio njegov otac i da ne zna ima li za to potrebne dozvole.

Facebook: Centovi dvori

“To je moj otac radio prije jedno desetak godina. Nažalost, on je sad pokojni. On je rodom s otoka i on je to radio, to je naša parcela, djedovina naša”, zaključio je Meštrović.




Sada je potez na inspekciji, koja bi trebala utvrditi je li probijanjem puta do plaže te provlačenjem električnih kabela i postavljanjem rasvjete na samoj obali, došlo do devastacije pomorskog dobra.

Screenshot: Google

Oglasila se i policija

O cijelom incidentu oglasila se i policija:

“U utorak, 22. lipnja oko 14:30 sati zatražen je dolazak policije jer su na Drveniku Velikom dvije nepoznate ženske osobe ušle u zatvoreno dvorište i ne žele izaći van. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi krenuli službenim plovilom na mjesto događaja. Na stjenovitoj plaži oko 100 metara od kuće za odmor zatekli su dvije ženske osobe s kojima su obavili razgovor. Prikupljene su informacije o događaju i pregledana je sačinjena snimka.

Utvrđeno je kako u događaju nema elemenata prekršaja, niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti i nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem policije. Ukoliko osobe smatraju da su u ovom događaju oštećene kaznenim djelom protiv ugleda i časti, a koja djela se progone privatnom tužbom, policija će postupiti sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

O navedenom događaju ćemo izvijestiti Lučku kapetaniju i Državni inspektorat”, izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska.

 

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.