Dubrovnik Airport/Facebook

NAKON 28 GODINA IZ DUBROVNIKA ĆE SE LETITI IZRAVNOM LINIJOM ZA SAD

Autor: Dnevno.hr

Iz Zračne luke Dubrovnik objavili su vijest o direktnim letovima iz Hrvatske za SAD.

“Ovom prigodom izražavamo zadovoljstvo objaviti da će Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, a zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između Zračne luke Dubrovnik i American Airlines-a”.

Dubrovnik i SAD će biti povezani od 7. lipnja 2019. do 27. rujna 2019., tri puta na tjedan s američkim gradom Philadelphiom, a prometovati će najveći svjetski zrakoplovni prijevoznik „American Airlines“.

Zrakoplovna kompanija American Airlines je članica svjetskog zrakoplovnog udruženja „Oneworld“ i trenutačno posjeduje 955 zrakoplova i zapošljava 122.000 zaposlenika. Dnevno obavi 6.700 letova prema 350 odredišta. Za Dubrovnik će letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedalo u ekonomskom razredu, a tijekom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga.

 

 




Philadelphia, koja se nalazi u saveznoj državi Pennsylvaniji je najveće čvorište American Airlines-a na istočnoj obali i najvažnija transferna zračna luka za cijele Sjedinjenje Američke Države. U ime American Airlinesa potpredsjednik kompanije za planiranje letova gosp. Vasu Raja izjavio je sljedeće: “Philadelphia je najveće čvorište American Airlinesa na sjeveroistoku SAD-a i nudi povezivanje s ostatkom SAD-a, Kanade i Karibima. Najznačajnije destinacije su Los Angeles, Miami, Toronto, New Orleans i Bahami.“

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.