Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NAJŽEŠĆI NAPAD VIDOVIĆ KRIŠTO: Ovaj put cilja na premijera. ‘Hoće li USKOK sada uhititi Andreja Plenkovića?’

Autor: Dnevno.hr

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto danas je u Saboru iznijela tvrdnju da je premijer Andrej Plenković namjestio natječaj za glavnog urednika HRT-a Kazimira Bačića te slijedom toga pita hoće li USKOK uhititi premijera Plenkovića.

Podsjetila je na dvodnevne akcije uhićenja u Zagrebu koje naziva ‘krunskim primjerom zlouporabe zakona i nelegitimnog vladanja netransparentnih centara moći’.

“Pravosudna tijela uhićuju Anu Stavljenić-Rukavinu s optužbom da je namjestila natječaj pri izboru za ravnatelja bolnice Srebrnjak u Zagrebu. Postavljam pitanje – tko je namjestio natječaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, koji je u ovoj akciji također uhićen? Jer, njegove ga kvalifikacije sigurno nisu izabrale, znači netko je manipulirao”, piše Vidović Krišto u objavi na svom Facebook profilu.

Kako tvrdi, u ovom slučaju to je Andrej Plenković.

Oštro po premijeru

“Hoće li USKOK sada uhititi Andreja Plenkovića za namještanje natječaja za Kazimira Bačića?”, pita zastupnica Vidović Krišto.  Naše pravosuđe ne primjenjuje pravilo pravnih normi, već pravilo ruleta, nastavlja.

Osvrnula se i na policijsku akciju do koje je došlo više mjeseci nakon što su počinjena djela za koje se sumnjiči uhićene.

“U javnom priopćenju USKOK-a govori se da je Bandić primio mito 2020. godine. U normalnom svijetu u trenutku primanja mita pravna država djeluje odmah. No, dame i gospodo, Bandić nije funkcionirao korupcionaški 2020., već dvadeset godina. Ali isto tako je jasno da takav obujam korupcije na tako dugo razdoblje ne može provoditi jedna osoba ili grupa, već je u pitanju, možemo reći, širi društveni koncensus”, smatra.




Pita se i što je s Bandićevim pročelnicima i direktorima u Holdingu, jer, tvrdi, korumpirani mediji pokušavaju uhićenje Bandićevog vozača prikazati kao vrhunac borbe protiv korupcije.

“Što je s koalicijskim partnerom HDZ-om? HDZ-ov Filipović kaže kako je iznenađen?! On je valjda jedini građanin Zagreba koji je iznenađen korupcijom u Zagrebu, a inače je predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma za koje postoji bezbroj indicija da natječaje provode kao i Grad Zagreb”.

U Hrvatskoj će suzbijanje korupcije početi kada pravdi budu privedeni oni koji blokiraju rad pravosuđa, što je par excellence kazneno djelo, zaključuje.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.