foto: poslovni.hr

NAJZAHTJEVNIJI MJESEC ZA HRVATSKE POŠTE: Dostava pošiljke čak i u nedjelju

Autor: Hina

U nedjelju, 23. prosinca, poštari Hrvatske pošte dostavljat će pakete na adrese diljem Hrvatske. Prosinac je za Hrvatsku poštu tradicionalno najzahtjevniji mjesec koji redovito obara rekorde. Tijekom najužurbanijih dana u sortirnicu u Zagrebu stigne više od 1,5 milijuna pošiljaka. Posebno velik rast, od čak 30 posto u odnosu na prošlu godinu, bilježi se na paketskom tržištu, a osim broja paketa raste i njihov volumen”, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako takav rast predstavlja velike operativne izazove, pa će Hrvatska pošta pakete dostavljati i tijekom nedjelje.


Podsjeća se da je, radi pružanja većeg opsega kvalitetnih poštanskih usluga, prošle godine uloženo 62 milijuna kuna u šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka kojim su znatno unaprijeđeni poštanski procesi, a dodatnih 67,5 milijuna kuna investirano je u stroj za sortiranje paketa koji će biti postavljen u novom sortirnom centru.

Izgradnja novog sortirnog centra približava se kraju, a tijekom 2019. godine pokraj Velike Gorice će preseliti oko 1700 radnika Hrvatske pošte, najavljuju iz pošte.

“U novim prostorima i sa suvremenom tehnologijom svi procesi rada s pošiljkama bit će jednostavniji, učinkovitiji i brži. Uz pomoć novog stroja, samo u sat vremena moći će se razvrstati i do 15 tisuća različitih paketa, teških od sto grama do 30 kilograma”, kaže se u priopćenju.

Do preseljenja u te nove prostore, poštanske pošiljke sada se razvrstavaju na zagrebačkom Jankomiru gdje se nalazi sortirnica za velike korisnike i područje Grada Zagreba te sortirnica za pakete Hpekspresa. U Hrvatskoj pošti kažu kako se radi u tri smjene, a najveće opterećenje je oko 22 sata kad se paketi razvrstavaju prema odredištima.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.