Boris Scitar/PIXSELL

Najvruća priča iz SDP-a: Zašto se Bernardić sve češće sastaje sa Sašom Broz?

Autor: dnevno.hr

O kršu i lomu u najvećoj oporbenoj stranci, SDP-u, hrvatska javnost svjedoči gotovo na dnevnoj bazi. Unutarstranački sukobi, odlazak istaknutih članova, netrpeljivost, financijski problemi – sve to palo je na pleća mladog i ne odveć iskusnog šefa stranke Davora Bernardića. No, osim što su mladog Beru u posljednjih nekoliko mjeseci napustile kolege i kolegice iz stranke, kroz dio medija počela je cirkulirati priča o njegovom potencijalnom razvodu od supruge Irene Bernardić rođene Coljak, s kojom u javnosti dugo nije viđen pa se nametnulo pitanje živi li ovaj par zajedno te u konačnici je li ljubav između njih pukla zbog Bernardićeve opterećenosti poslom i politikom?

Dok se dio javnosti pita što je s Berinim privatnim životom, ovih se dana u SDP-u počelo progovarati o sastancima mladog šefa s redateljicom Sašom Broz, koja je široj javnosti poznata i kao Titova unuka. Dakako, da je i više nego moguća opcija da se Bero s Broz sastaje kako bi i od ove inteligentne žene potražio političke savjete, a u konačnici nije nemoguće da baš s njom priprema kakav novi stranački program, pa i bitku za euroizbore, no zlobnici tvrde, pozivajući se na onu gdje ima dima, ima i vatre da je Bernardić damama oduvijek bio atraktivan te da nije nemoguće da se od običnog prijateljstva rodi i nešto više i intimnije.

Jasno, ove tvrdnje valja ostaviti po strani, jer činjenica jest da je Broz nerijetko imala velikih ambicija, a neke od njih nastojala je realizirati i preko SDP-a. Nedavno se, primjerice, Broz kandidirala za ravnateljicu Gradskog dramskog kazališta Gavella, gdje je konkurirala Siniši Ružiću i glumcu Robertu Kurbaši. Tom prigodom potporu redateljici Broz dala je ekipa iz ogoljelog SDP-a. Nešto prije toga, ova se dama pokušala skrasiti u zagrebačkom Uredu za kulturu, a jedno vrijeme bila je i šefica Savjeta za kulturu zagrebačkog SDP-a, a kada se pak ponudila kao spasiteljica zagrebačke kulturne scene potporu je imala i od čelnih ljudi u zagrebačkom ogranku ove stranke, koju je u to vrijeme predvodio Davor Bernardić, koji je tada bio predsjednik Gradske skupštine.

Inače, Titova unuka je kazališna redateljica, uz čiju se biografiju vežu razne kontroverze. A jednako tako, u više navrata pokazala je sklonost ka društveno političkim temama, koje uvijek rado prokomentira.

U Zagrebu je završila osnovnu i srednju školu, a istovremeno je pohađala Školu za klasični balet i ritmiku. Baletno školovanje nastavila je, a gdje drugdje nego u Rusiji, na prestižnom MAXY (Moskovsko akademsko koreografsko učilište). Po završetku poslijediplomskog studija u Moskvi i ozbiljne povrede stopala, prekida karijeru i vraća se u Hrvatsku, gdje upisuje smjer kazališne režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Ostalo je povijest. Broz je ravnala riječkom Operom, gradila se i profilirala na polju kulture nerijetko po društvenim mrežama komentirajući politička zbivanja, te pritom stajući u obranu svojega djeda Tita.

“Bravo za Karamarka, on je moj novi idol! Znala sam da će jednog dana dojahati moj princ, toplog srnećeg pogleda, zaštitnički raspoložen prema rvackoj naciji”, napisala je Saša Broz. Titova unuka na svom Facebook profilu komentirala je izjavu šefa HDZ-a da se Tita pogrešno prikazuje kao ‘bonvivana, hedonista, odnosno normalnog čovjeka, umjesto kao diktatora odgovornog za smrt tisuća ljudi’. Društveno-političkih tema doticala se i u vrijeme referenduma o braku, kada je očito držeći da je hrvatski narod lud, glup i senilan na svom Facebook profilu poručila kako bi njen djed na referendumu glasao protiv ustavne definicije braka kao zajednice žene i muškarca.

“Bilo je to u prošlom stoljeću… Kasno popodne u njegovoj rezidenciji na Pantovčaku. Uzrujan mi je rekao: ‘Sašice, ako ovaj moj ludi narod ikad raspiše referendum bogamu reci im da ih sve pratim odozgo i da zbrajam tko je za, a tko protiv. Bogamu, znamo za što smo se borili, protiv koga smo se borili’. Mislim da je moja ‘sekta’ svjesna da svojim glasom PROTIV daje glas za danas i za sutra. Za društvo koje poštuje različitosti i u kojem svi imaju pravo biti sretni! Moja obitelj je PROTIV, a znam da bi i moj pokojni djed bio PROTIV”, napisala je Saša Broz uz fotografiju nje i djeda Tita.
Saša Broz, napustivši mjesto ravnateljice Opere u Rijeci, postala je predsjednica Savjeta za kulturu SDP-a grada Zagreba.




“Pružena mi je fantastična prilika da se na konkretan način angažiram i napravim nešto za kulturu Zagreba u kojem živim i koji obožavam. Napokon ću izaći iz kruga umjetnika koji imaju ideje, znaju i žele, ali nemaju mogućnosti za njihovu realizaciju. Drago mi je što je Davor Bernardić prepoznao moj rad, a moje imenovanje GO SDP-a Zagreb prihvatio. Nisam član niti jedne političke stranke, no duboko vjerujem u socijaldemokraciju. To je moje iskreno uvjerenje i ono nema veze s mojim slavnim pretkom niti s kućnim odgojem”, poručivala je u to doba Broz.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.