NAJVEĆE INTRIGE PROFESORA PULJKA: Od ustaških hitova i crkvenog zbora do gradonačelnika Splita

Autor: Iva Međugorac

Ivica Puljak, kandidat Centra za gradonačelnika Splita, prema izbornim anketama prvi je izbor svojih sugrađana u utrci za gradonačelnika.

Puljak je fizičar, i sveučilišni profesor, rođen 1969. godine u Splitu u siromašnoj radničkoj obitelji. Završio je srednju tehničku školu i diplomirao elektrotehniku na splitskom Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje gdje i danas radi kao predavač.

Magistrirao je fiziku na PMF-u u Zagrebu, a 2000. doktoririrao na Sveučilištu Pierre i Marie Curie u Parizu.

Brak sa saborskom zastupnicom

Autor je više od 500 znanstvenih radova, i jedan od nekoliko tisuća znanstvenika koji su u Europskom vijeću za nuklearno istraživanje u Švicarskoj sudjelovali u višegodišnjem otkrivanju Higgsova bozona, odnosno u “lovu” na tzv. Božju česticu.

Za svoj je znanstveni rad odlikovan u nekoliko navrata.

Kao što je poznato, u braku je sa saborskom zastupnicom Marijanom Puljak, s kojom ima troje djece, a njih dvoje politički angažman započeli su preko “obiteljske stranke” Pametno.

Malo je poznato da je Puljak u mladim danima igrao nogomet u  Hajduku i svirao gitaru te pjevao u crkvenom bendu i na svadbama, ali je zato ovih dana postalo poznato njegovo pjevanje ustaških hitova na jednoj svadbi, za što se ispričao.




“Napravio sam i neke stvari kojih se sramim i koje su ružne”, izjavio je nakon objave te snimke profesor koji tečno govori francuski jezik, dok se služi i engleskim jezikom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.