Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Najveća prosječna plaća u Hrvatskoj, brza administracija te niske režije: Sve to samo 20 kilometara od Zagreba!

Autor: Dnevno.hr

Po prosječnim plaćama radnika i po njihovoj produktivnosti na prvom su mjestu

Prema podacima FINA-e Velika Gorica je na prvom mjestu u Hrvatskoj po prosječnim plaćama radnika te po njihovoj produktivnosti, odnosno prihodima po zaposlenom. Na taj način Gorica nastavlja zapadnoeuropski trend kvalitetnog života i biznisa u blizini metropole.

Prosječna neto plaća u Gorici iznosi 7059 kuna, no prosjek joj diže kontrola leta u zračnoj luci s iznadprosječnim plaćama.

Grad pogodan za biznis

Pokazalo se da je riječ o mirnom gradiću pogodnom za biznis, s brzom administracijom, kojemu je metropola u blizini, a zračna luka još bliže, pišu RTL-ove Vijesti.

U Gorici svoje sjedište ima Lidl, dolazi Atlantic grupa, a i drvna je industrija jaka. Tvrtke poput Galeković parketa, koja zapošljava 200 ljudi i najveći je hrvatski proizvođač parketa i velik izvoznik, svakako pridonose odličnom uspjehu ovog malog grada.

Stanarina i režije niže nego u Zagrebu

Marija Trampuš preselila se iz Zagreba i zaposlila u novom hotelu Time. Rekla da se rijetko tko seli iz Zagreba u Goricu zbog posla, no da su stanarina i režije niže nego u Zagrebu, pa da je pogodan za život mladima i mladim obiteljima.

Poduzetnik Klaudijo Maričić u Gorici je nedavno sagradio hotel, a lokaciju je izabrao zbog blizine zračne luke i odlične povezanosti sa Zagrebom. Rekao je da je “gradska uprava u zadnjih 10-ak godina puno učinila da se ubrzaju sve dozvole potrebne za pokretanje biznisa.”

Ekonomija visokoakumulativnih djelatnosti

HDZ-ovac Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, pohvalio se da tamo postoji ekonomija visokoakumulativnih djelatnosti.

“Kod nas postoji ekonomija visokoakumulativnih djelatnosti, koje proizvode velike vrijednosti, a onda ima dovoljno prostora da se to izrazi i pomoću primitka djelatnika”, rekao je Barišić.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.