Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NAJUTJECAJNIJA HDZ-ovka: Zaboravljena ministrica i Plenkovićeva miljenica

Autor: Iva Međugorac

Jedna od najutjecajnijih članica vladajuće stranke titula je to koju nosi bivša ministrica Nada Murganić, koja je na nedavno održanim unutarstranačkim izborima potvrdila svoj status šefice karlovačke županijske organizacije.

”Ona je vrlo razumna političarka i premijer Plenković je jako cijeni, pa od svih ministara koji su rekonstruirani u njegovoj prošloj Vladi samo je Murganić zadržala pozicije u stranci. Da se pitalo samo Plenkovića ona ne bi niti bila smijenjena, no morao je popustiti što zbog javnosti, što zbog stranke.

Murganić je toga svjesna, dostojanstveno je napustila svoj resor, koji danas više niti ne postoji pa je shvatljivo da se nema radi čega ljutiti i nervirati. Godinama je u politici, članica je Predsjedništva HDZ-a i šefica Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski što nije beznačajno”, navodi naš sugovornik iz vrha vladajuće stranke.

Njen utjecaj vidljiv je i u tome što je na stranačkim izborima pobjedila dvojicu protukandidata te dobila povjerenje 68 posto svojih članova. ”Vrlo je izgledno da će ona biti naša kandidatkinja za županicu, ona iz Vlade nije ispraćena zbog osobnih afera, u svojem je kraju prepoznatljiva i cijenjena baš kao i u stranci, u operativnom smislu ima iskustva i posao županice mogla bi nesmetano obavljati, u stranci smo uvjereni da njoj u karlovačkom kraju nema konkurencije”, zaključuje naš sugovornik.

Naglašava i kako je za Plenkovića takav rasplet događanja razumljiv, ali i da je Murganić imala njegovu podršku na stranačkim izborima, baš kao što će je vjerojatno imati i na lokalnim izborima.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.