fbpx
Twitter

NAJTEŽE U PREDJELU KNINA: Počele pripreme za poplavu! Postavljene su vreće s pijeskom, održane izvanredne sjednice

Autor: Dnevno

Zbog visokog vodostaja rijeke Zrmanje i očekivanja vodnoga vala u gradu Obrovcu danas je aktiviran Stožer civilne zaštite. Također, Hrvatske vode danas su uspostavile redovne mjere obrane od poplave na području malog sliva Zrmanja u području zadarskog primorja.

Tako su u Obrovcu spripremljene i postavljene vreće s pijeskom na području desne obale rijeke Zrmanje oko gradske knjižnice. Iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a poručuju da je obavljena je i priprema za obranu tehničkog postrojenja crpne stanice Dolac u Muškovcima.

U Kninu je, pak, danas sazvana izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Knina zbog povećanog vodostaja posebno rijeka Krke, Butižnice i Orašnice, a zbog obilnih padalina, iz korita su se izlile Butižnica i Orašnica.


 

Ravnateljstvo civilne zaštite RH, javlja da najveći su problemi trenutno u predjelu Knina u Zagrebačkoj ulici, u zaseocima Radinović i Plavšići te u mjestu Plavno. Sve operativne snage su na terenu, a očekuje se i dolazak Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Split.
 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.