fbpx
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

NAJMOĆNIJA ŽENA ZAGREBA OBJAVILA IMOVINSKU KARTICU: Tri stana, udjeli u fondovima, kriptovalute i plaća od 15 tisuća kuna samo su dio bogatstva

Autor: Dnevno

Tomislav Tomašević je prije mjesec dana preuzeo dužnost gradonačelnika Zagreba, a za svoje zamjenike odabrao je Luku Korlaeta i Danijelu Dolenec.

Upravo je Dolenec danas objavila svoju imovinsku karticu. Ova doktorica znanosti iz područja političke znanosti je prije preuzimanja ove funkcije upravo radila kao izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti u zagrebu (FPZG).

Kao zamjenica gradonačelnika ima neto plaću od 15.586,25 kuna, a prijavila je i kako od znanstvenog dohotka jednokratno primila 30.500 kuna.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tri stana u Zagrebu

Od edukacijske djelatnosti jednokratno je uprihodila nešto manje od 2500 kuna te joj od imovine svaki mjesec na račun sjedne još 3360 kuna.

Suprug joj radi u tvrtki Flixbus CEE South d.o.o. u kojoj ima neto plaću u iznosu od 23.081,48 kuna. Od nesamostalnog rada je zaradio i 16.887,62 kuna.

Zajedno posjeduju tri stana u Zagrebu, od čega jedan glasi na Danijelu Dolenec kojeg je stekla darovnim ugovorom. Stan ima 67 kvadrata i procijenjen je na 900 tisuća kuna. Nešto manji stan, od 39 kvadrata, vrijedan 600 tisuća kuna supružnici posjeduju zajednički te su ga stekli nasljedstvom i kreditom.

Treći stan glasi na njenog supruga i ima 82 kvadrata, vrijedan je milijun i 250 tisuća kuna, a stečen je također kombinacijom nasljedstva i kredita.

Udjeli u fondovima, ali i kriptovalute

Suprug također posjeduje i osobni automobil Hondu Civic iz 2008. godine koju je procijenio na 40.000 kuna, a stekao ju je od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada. Istim načinom stekao je i udjele u fondovima ZB Invest d.o.o. u iznosu od 28.600,00 kuna, te u Croatia osiguranju u iznosu od 11.426,15 kuna. U istom fondu Croatia osiguranja udjele ima i Danijela Dolenec i to u vrijednosti od 11.335,21 kuna.
Također, suprug je i vlasnik kriptovaluta u vrijednosti od 80.000,00 kuna, a ima i 0,24 posto udjela u irskoj tvrtci Top Digital Agency Inc.

Zajedno još imaju i udjele u Allianz fondu u vrijednosti od 47.880,00 kuna koje su stekli kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.